perjantai 20. syyskuuta 2013

Tokoa ja etsintää

Keskiviikkoiltana lähdettiin Topin & Viirun ja Zorron & Elenan kanssa metsään hiipparoimaan ja hitusen treenaamaan tokoa ja esineitä. Tosin olisi pitänyt ajatella omien elukoiden treenaaminen loppuun asti: jos ollaan oltu koko päivä maalla kyläilemässä ilman yhtiäkään päikkäreitä, niin onko meistä kukaan treenikunnossa? No ei. Mutta koska en ajatellut loppuun asti, jos ollenkaan, niin treenattiin.

Rapelon kanssa vahvistin ruutua samalla tavalla kuin viime treenissä. Tai siis tarkoitus oli, mutta ei se ihan niin mennyt. Huonosti hahmotti Rapsun väsynyt aivosolu ajatusta, ei kuulu toko metsäaukealle ei, mutta saatiin kuitenkin muutama oikein hyvä toisto, useampi semmoinen läpisormienhyvä ja sitten jokunen kehno. Lähinnä etureunaa tarjosi noissa heikommissa. Toisella kierroksella tehty esineosuus sisälsi helpon esineen, joka vietiin metsään Rapsun nähden, jotta saataisiin takuuvarma onnistuminen ja hyvä fiilis. Vauhdilla esineelle ja rivakasti takaisin, aivan loistosuoritus!

Nuuskun kanssa koetin edetä tunnarissa Heidin ohjeiden mukaan ja ihan hirmu hyvin työskenteli heviletti yhdellä kapulalla. Kirsu kävi ja kauniisti palautti, mutta kun koetin siirtyä useampaan palikkaan, jotta se pääsisi onnistumaan tilanteessa, jossa on epäonnistumisen mahdollisuus, niin... Jep. Katosi rauha ja nenä, kohelsi kaikki kapulat kitaan ja oli hirveän tyytyväinen itseensä. Siis koira. Kai se on myönnettävä, että koko liike on leijaillut punakuonon sieraimista pihalle ja jos tämän meinaa kuntoon saada, niin pitää palata olohuoneeseen. Saapi nähdä onko motivaatiota aloittaa ihan alusta asiaa, joka on jo osattu superhienosti. Esinetreenissäkin alku meni pöpelikköön, kun tein sen liian vaikeasti. Nuusku ei nähnyt esineen vientiä, joten se lähti hakemaan ukkoa. Uusi aloitus ja tehtävän mieleenpalautus, niin jopas alkoi löytymään vieras kännykkä.

Sisun toko-osuus olisi sisältänyt myös ruutua, mutta koska se ekan toiston jälkeen alkoi räkyttämään, siirtyi se takaisin autoon pohtimaan miten sitä ohjaajaa kohtaan käyttäydytään. Hyvin oli kelpie asiaa pohtinut, koska esinettä etsimään tuli oikein mallikelpoisesti käyttäytyvä teini. Sisulle vietiin narulelu metsään Sisun nähden ja lähetin sen etsimään. Aivan nappisuoritus, veti täysillä suoraan, liinat kiinni lelun kohdilla, kirsu käyntiin ja esineen löydyttyä rivakka palautus. Tyytyväinen taisi olla otus itseensäkin, kun leikki sen jälkeen lelulla mahtavalla raivolla.

Torstain tolleritokossa Rapsun kanssa aloitettiin seuraamisilla. Tehtiin tosi hauskaa treeniä, Rape oli ihan satasella mukana. Semmoisia ihan pieniä pätkiä innostavalla palkkauksella ja nopeina toistosarjoina. Sopi Rapsulle tälläinen harjoitus loistavasti. Suorien lisäksi otin käännöksiä, joihin sain kotiläksyksi kääntyillä ilman koiraa ja huomasin sen kyllä itsekin, ei olleet ihan 90° kurveja miulla.

Toisella kierroksella harjoiteltiin liikkeestä seisomista. Siinä ollaan jumittu käsiapuun, jota en ole saanut vähennettyä. Nyt tuli hyviä vinkkejä siihen ja Rapsuttimen nohevuuden tuntien pitää tehdä sitä nyt tehokuurina, että edetään eikä se ehdi unohtaa oppimaansa taukojen aikana.

Ei kommentteja: