torstai 18. lokakuuta 2012

Syyslorvijan haaste numero kolme

Syyslorvija bongasi Zorron ja Elenan haasteen, joten tässäpä tämä:

1. Mitä "ei niin fiksuja" tapoja koirillasi on?
Minusta luppakorvat ovat kaikinpuolin fiksuja ja luultavasti omasta mielestään heidän kaikella toiminnallaan on jokin ylevä tai vähintäänkin tarkoituksenmukainen tavoite. Oletan kuitenkin, että ahneus kaikkine sivuvaikutuksineen ei ehkä anna ystävistäni muiden mielestä kaikista fiksuinta kuvaa.

2. Onko sinulla jokin koiriin liittyvä tarvike, jota ilman et pärjäisi?
Auto. Lyömätön reviirin laajentaja, harrastuksien helpottaja, reissujen mahdollistaja ja toinen koti. Tai pärjättäisiinhän me ilmankin, mutta ei meillä olisi silloin niin vapaata ja antoisaa elämää kuin autollisina.

3. Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia ja tavoitteita teillä on?
Molempien kanssa monen monta yhteistä vuotta ja seikkailuja luonnossa. Kevo kutkuttelee, mutta saa nähdä onko meistä kaikista vielä sille valloitusreissulle. Nuuskun onnellisuustekijöihin sisältyy kirsun käyttöön liittyvät aivopähkinät ja yhdessä humputtelu. Rapsun kanssa edellisten lisäksi vielä pari vuottaa antoisaa agilityn huumaa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan myö vaan eletään niin, että nautitaan elosta ilman sitovia suunnitelmia, ohjelmalehtisiä, aikatauluja tai kellokortteja.

4. Suosikkikuvasi koiristasi?
Kyllähän se on tuo blogin otsikkokuva, josta välittyy molempien minut onnelliseksi tekevä höpelöys.

5. Mikä on paras tapa viettää aikaa koiriesi kanssa?
Yhteiset metsäretket, pötköttelyt sohvalla, yöunet kasassa, kaikenlainen puuhailu ja harrastaminen. Minä tykkään kaikesta, yhteisestä matkasta läpi elämän. Siinä on monia ulottuvuuksia eikä yksi asia ole toistaan parempi vaan kaikkea tarvitaan.

6. Miksi omistat juuri koiria etkä muita eläimiä?
Onnellisena olen aiemmin elämäni jakanut Tupu-kanin, Kukka-gerbiilin, Lintu-gerbiilin, Pekka Sauri -gerbiilin, Kala-marsun, Kinkku-marsun, Räpylä-marsun, Papu-kanin, Ossian-kanin ja Lehmä-kanin kanssa. Kanit ja jyrsijät ovat sydämessäni aivan yhtä tärkeitä kuin koiratkin. Nuusku-koira kotiutui jo jokusen aikaa eläimettömänä olleeseen talouteen, mutta jos olisin ollut viisaampi, olisin ottanut kanin tai jyrsijän hitusen ennen, jotta Nuusku-koira ja myöhemmin laumaan putkahtanut Rapsu-koira, olisivat kasvaneet pienempien eri lajisten laumatovereiden olemassaoloon. Jos meille nyt tulisi iloisesti höpöttelevä ja ympäriinsä vilistävä marsu, olisi se luultavasti luppakorvien silmissä paisti eikä toveri. Tämä karu totuus rajoittaa lajivalikoimaa niin kauan, kun asuntona on pikkuruinen kaksio.

7. Millä sanoilla kuvailisit koiriasi?
Rakkaat, niin rakkaat. Tärkeät ja korvaamattomat, joskus myös korvattomat. Nuusku on mukavuudenhaluinen maailmannapa, aamu- ja iltauninen, herkkusuu, se jolla on näkemys. Rapsu on tunnollinen, ahmatti, koloasuja, iloinen päällikön perässähiihtäjä.

8. Pelkääkö koirasi jotain, jos niin mitä?
Ukkonen on peljästyttänyt molemmat. Rapsu pelkää vesikoiria/barbetteja, pitkäkarvaisia koiria ja tummia koiria, koska sellaiset ovat käyneet Rapsuttimen kimppuun. Lisäksi Rapsu kammoaa pöriseviä ötököitä, kaikkia pieniä siivekkäitä, jotka muistuttavat traumaattisesta maa-ampiaisten pistojen kohteeksi joutumisesta. Rapsutin jää helposti uhrin rooliinsa kiinni.

9. Mistä keksit koiriesi nimet?
Nuusku oli kaunis nimi, olisiko valittu siksi? En muista, mutta Nuusku on osoittautunut nimensa veroiseksi kirsun käyttäjäksi. Rapsu-nimeen törmäsin Jyväskylän Sokoksen kirjaosastolla kauan ennen kuin Rapsutin oli edes suunnitelmissa. Jossain kirjassa seikkaili Rapsu-koira. Rapsukin on osoittautunut nimensä veroiseksi kutisijaksi.

10. Kuinka monta koiraa on sopiva määrä?
Silloin, kun Nuusku oli pentu ja ensimmäinen koiralajin edustaja, yksi riiviö oli tarpeeksi. Sitten, kun Nuusku kasvoi aikuiseksi oli tilausta toiselle, pienelle Rapsu-pennulle. Pitkän aikaa kaksi oli vallan hyvä, mutta nyt, kun molemmat ovat tasaisia aikuisia, ensimmäinen eläkkeellä ja toinen vielä hetken maailmanvalloittajattarena, niin kolmannen voisi ottaa kasvamaan, jotta ei elämä vain muuttuisi liian rollaattorihenkiseksi.

11. Koiriesi parhaat koirakaverit?
Nuusku on itsensä ja Rapsun idoli. Myös Topin klaani, Zorron poppoo ja Akun lauma ovat niitä, joiden kanssa rattoisia hippashetkiä jos toisiakin on vietetty.

Perinteiseen laiskaan tyyliini haastan kaikki laiskat lukijat.

Aiemmat haasteet:
Haaste
Haaste numero kaksi

Ei kommentteja: