sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Ilmaisua ja esineitä

Jos metsään haluat mennä, niin mene tolleriporukassa. Hakuilemaan lähtivät Nuusku, Rapsu, Topi ja Viiru-wannabe sekä Zorro ja Elena. Koska kukaan ei oikein ollut paneutunut treenien ennaltasuunnittelemiseen, harjoiteltiin vähän sitä sun tätä, ja metsässä vierähtikin rattoisat kolme tuntia.

Rapsun kanssa aloitettiin ilmaisutreenit. Kohteeksi laitettiin helppoja ukkoja metsänpuolelle rullat kourassa. Yksi kerrallaan, yhteensä neljä ilmaisua. Alussa Rapsutin räpelsi rullan kanssa, mutta parani toistojen myötä. Hassu ilmiö oli, että Kuivasuu-Rape oli niin kiihkoissaan, että rullat saivat hurjan kuolakuorrutteen. Palkkasin Rapsun rullan tuomisesta ja maalimies palkkasi näytöllä. Rullasta palkkaaminen johti ennakointiin ja Rape alkoi tipauttaa rullaa metrin päähän minusta. Pitää siis ensi kerralla jättää rullasta palkkaaminen pois. Näytölle Rape lähti innoissaan, miksipäs ei, ainahan se on tykännyt maalimiehen luo juosta :)

Ilmaisujen jälkeen otin Rapelle vielä motivaatiomaalimiehen suorapalkalla. Riitta juoksi metsään Teppo-Tiikerin kanssa ja Rape paineli hinkuen perään. Ei Rapen maalimiesmotivaatiossa ole vikaa ollut, mutta traumatisoiduin siitä kesän treenikerrasta, jolloin tuntui, ettei Rapsu edes tiedä mitä lajia se on harrastamassa, joten pitää ottaa välillä näitä simppeleitä vahvistuksia.

Nuusku kaivettiin esille esineruudun treenaamisvaiheessa. Koska me ei olla ennen esineruutua tehty, aloitettiin homma ns. esinejanalla. Yksi roina metsään kerrallaan, Nuusku sai katsoa viennin ja sitten se pääsi hakemaan. Hyvin palautui niin pesukukka, blingblingkukkaro kuin joku huulirasvatuubikin. Ei tarvitse harjoitella kummallisten kamojen kantamista, koska ei sillä ole Nuuskulle väliä mikä tuotava esine on, kunhan saa noutaa! Pitää kuitenkin ottaa noita janoja tunnollisesti muutama, että iskostuu suorat pistot mieleen ja siirtyä vasta sitten varsinaiseen esineruutuun. Onhan Nupa hakuruutua tehnyt, joten en usko, että tästä vaikeaa tulee.

Rapsu olikin sitten hieman hupaisampi tapaus. Rapsu haki ensin pesukukan, ja oli hyvä, että Rapsutin oli koirista viimeinen, koska Rape pisti juostessaan kukkasen palasiksi. Aika raivokas oli teurastus ja liikkuminen niin kakaramaisesta keekoilua, että ei mitään rajaa :) Blingblingkukkaro palautui ihan ehjänä, mutta pitää ottaa Rapelle aluksi vähemmän teurastukseen houkuttavia esineitä, jotta sille vahvistuu esineitä turmelematon palautus. Sitten kun kamat tulee ilman omaa showta, niin voi laittaa hankalampi esineitä kuljetettavaksi.

Treenin jälkeen käytiin vielä Topsukan ja Viponaatorin kanssa metsässä lenkillä. Oikein oli lupsakkaa menoa.

Ei kommentteja: