torstai 17. toukokuuta 2012

Aurinko ja Nuusku säteilevät kilpaa

Nuuskutin on päässyt levoltaan jo kevyille lenkeille lähimaastoon. Tänään laajennettiin maailmaa ja huratettiin kylille jäätelön ostoon ja viettämään kesäpäivää. Käyskenneltiin joenrantaa luterilaisen kirkon takana ja istuskeltiin auringossa kesästä nauttien. Nuusku oli aivan liekeissä päästessään kahlailemaan jokeen, aivan mahdoton virne oli kuonolla ja viuhunta hännässä. Nuuskuttimet aivot tykkäsivät kovin aktiviteetista, sillä Nupa pääsi tarkkailemaan melojia, frisbeetä heitteleviä ihmisiä, koiria ulkoiluttajineen, lenkkeilijöitä, jalkapalloilijoita jne. Paljon enempi katseltavaa kuin Noljakan perukoilla, jossa näkee lähinnä siilejä. Niin ja toki mukana on Rapsutin, jonka kanssa Nupa nuuski puskia, mutta ei kuitenkaan päässyt hippasille vaikka molemmilla mieli olisi kovasti tehnyt.

Nuuskun vasen puoli on vahvistunut, mutta ei se vielä normaali ole enkä usko sen enää aivan ennalleen palautuvankaan. Tilanne on kuitenkin nyt siinä mielessä hyvä, että Nuusku voi ulkoilla tällä hetkellä lyhyitä, mutta vähitellen piteneviä rauhallisia lenkkejä, ja pystyy potkimaan ruohotupsukoita kaikin tassuin. Mutta esimerkiksi makuulle menot eivät ole aina kovin hallitut ja hillityt vaan laskeutuessa kuuluu pieni tömähdys eli Nuusku ei hallitse kaikkia liikkeitään kuten aiemmin. Hyvin Nuuskulla tilanteen huomioon ottaen menee ja onnellinen pieni koira ei ole tilanteesta itse moksiskaan.

Rapsun tiistain treenit olivat kisamaiset treenit. Onneksi ne olivat vain treenit eivätkä kisat, jotta ei mennyt rahat vallan tyystin hukkaan. Minun ohjaus oli aivan luokattoman huonoa ja liikkuminen ihan hanurista. Rapseli oli tosi kiva ja kulki hyvin, mutta parhainkaan agilityeläin ei pysty parhaimpaansa noin surkealla ohjauksella. Tehtiin kaksi kisamaista suoritusta, joskin jätettiin puomi tekemättä, ja ilman hyllyjä selvittiin, mutta kieltoja olisin ainakin itse antanut roppakaupalla, kun ei oikein sujuvasti pakkovalssit eikä kyllä mitkään muutkaan valssit lähteneet. Haparoivaa tumpelointia. Hiukan huolestuttaa ohjaustuntuman totaalin kadotus ja Rapsulin puomin retuperällä oleminen, koska näillä näkymin Rapsu on lähdössä tollerijoukkueen mukana SM-kisoihin. Hui kauhistus sentään.

Ei kommentteja: