tiistai 14. heinäkuuta 2009

Vainukoira ja vihertassu

Tänään oli Topin, Mörkön ja Rapsun jäljestyspäivä. Rapsulle oli tehty koejälkeä huomattavasti lyhyempi voittajaluokan koukerot sisältävä jälki. Ekalla suoralla oli haudatuilla makupaloilla höystetty makaus, sitten makaukseton kulma, toisella suoralla makupalaton makaus, katkokulma, kolmannella suoralla haudattuja makupaloja makauksella ja lopuksi kaatona sorkka.

Rapsu puhisi intoa ja lähti alkumakaukselta paahtamaan pitkin jälkeä. Rapsun tehokas siksaktyyli aiheutti ohjaajalle hieman ahdistusta, kun koko ajan tuntui, että jospa Rapsu vahngossa siksakittaa makauksista ohi. Se huoli oli turha, sillä Rapsu otti kaikki makaukset huolella. Ensimmäinen kulma meni pitkäksi, mutta Rapsu rengasti itsensä takaisin jäljelle. Rapsun katkokulmatyöskentely on aina mahtavaa katseltavaa. Rapsu rengasti sisukkaasti niin kauan kun verijälki taas löytyi eikä sortunut jalanjälkien haisteluun. Niin hienoa :) Kaadosta Rapsuli aina tykännyt, joten palkka oli mieleinen.

Tosi hyvillä fiiliksillä lähdetään viikonlopun kokeeseen. Tosin koskaanhan ei voi tietää mitä sattuu, ja jos Rapsu meinaa rengastaa kaikki kulmat, niin pitää toivoa, että puhti ei lopu kesken. Mutta sitä päivää ei varmaan Rapsun kanssa tule :) Nuusku oli mukana nauttimassa lepopäivästään ja jäljen jälkeisestä metsälenkistä Rapsun, Topin, Mörkön ja Susun kanssa.

Muiden touhujensa ohella Nuusku ja Rapsu ovat kunnostautuneet puutarhurin puuhissa. Sinä päivänä kun Nuusku tajusi mitä parvekepuutarhassa kasvaa ja että sato on kypsää, ovat tuorekurkut saaneet kyytiä. Kurkkuja on juoksutettu ympäri olohuonetta, nakerrettu ja naposteltu salaa. Luomuviljelty kurkku on molemmista huikean hyvää, joten oman hyvinvointinsa vuoksi kurkuntaimiparka joutui aitaukseen elämään. Onneksi luppakorvaiset vihertassut eivät ole vielä tajunneet, että parvekkeella kasvaa paljon muutakin.

Ei kommentteja: