keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Hukkuvan hakemista & veneelle vientiä - vepekurssi osa 6

Nuusku ja Rapsu suuntasivat tänään Marjalaan vesipelastuskurssilleen. Illan ohjelmassa oli hukkuvan pelastamista ja esineen vientiä. Tällä kertaa pelastettiin kuivapukuun pukeutunutta Heli-kouluttajaa oman ihmisen sijaan, tosin ensin haettiin Heliltä pelkkä patukka ja vasta sen jälkeen koetettiin koko pakettia. Patukan noutamisessa ei ollut mitään ongelmaa ja myös hukkuvan pelastaminen sujui molemmilla mallikkaasti.

Hukkuvaa pelastettaessa (kuten noutaessa yleensäkin) Nuuskun veteen meneminen on ihan omaa luokkaansa; hirveällä ponkaisulla rannasta näyttävä mahaplätsky veteen ja kauhoen kohti uhria. Ensimmäisillä toistoilla Heli ui hieman mukana, mutta viimeisillä toistoilla Heli kellui ja antoi Nuuskun vetää kokonaan. Rentoa hukkuvaa kuljettaessaan Nuusku yritti hieman liikaa, halusi uida nopeampaa kuin oikeasti pystyi ja uima-asento meinasi hieman hajota, mutta sisukkaasti ja hienosti uhri rantaan saatiin.

Rapsulla tehtiin samalla tavalla, ensin Rapsu toi avustelevasti uiskentelevan uhrin ja lopulta kelluvan hukkuvan. Rapsupapsupalleroinen malttoi uida samalla tavalla rauhassa kelluvaa hukkuvaa kuljettaessaan kuin muutenkin, jolloin uimarytmi ja -tyyli pysyivät kasassa upeasti. Rapsun suoritus oli Nuuskua parempi mikä yllätti minut täysin :) Hörökorvasta on muodostumassa vesipetoakin vesipedompi!

Vienti tehtiin Nuuskun kanssa rannalta suoraan veneeseen ja se meni aivan tyylipuhtaasti. Vienti on Nuuskulle helppo liike, joten siihen ei tarvitse enää kuin lisätä matkaa. Nuusku lähti räjähtävällä vauhdilla ja heitti irti vientiesineestä vasta kun veneessä vastaanottamassa ollut Miimi-kouluttaja pyysi. Täydellistä!

Rapsun kanssa helpotin liikettä heti alkajaisiksi ja kahlasin mukana Rapsun uimasyvyyteen, annoin esineen suuhun ja lähetin veneelle. Rapsu lähti rehvakkaasti uimaan, mutta matka oli hieman liian pitkä ja Rapsu alkoi kaartaa takaisin. Ohjasin Rapsun uudestaan veneelle ja saatiin onnistunut suoritus. Toistot menivät samaan tapaan, ja muutaman kerran jopa ilman takaisinkaartoyritystä, mutta vieläkään Rapsua ei voi lähettää rannasta vaan vasta uimasyvyydeltä. Joten ensi treeneihin suunnittelin jo tutuksi tulleen salaisen aseen käyttöä myös tässä liikkeessä, jotta saadaan edistystä liikkeeseen. Kohta Rapsu tulee syöksymään vientiin kuin punainen salama!

Ei kommentteja: