torstai 9. heinäkuuta 2009

Tiinan koulutus



Pitkästä aikaa saimme vierailevan kouluttajan viikkotreenivuorolle. Olipas kivaa ja erilaista reeniä :)

Aluksi vedimme radan kukin omalla tyylillään, ja sen jälkeen kävimme läpi Tiinan miettimiä vaihtoehtoisia suoritustapoja, joista koetettiin löytää itselle ja koiralle se toimivin tai ainakin saada jotain ideoita ohjaukseen. Tavoitteena oli pystyä lähettämään koiraa esteille ja saada se irtoamaan sen sijaan, että koira vietäisiin aina perille asti.

Nuuskun toimi suurimmaksi osaksi parhaiten alkuperäisella ohjauksellani eli valsseja, valsseja ja valsseja... Nuuskutin irtosi hyvin kolmosena olevaan pimeään putkeen. Yhtenä ohjausvaihtoehtona jatkossa oli valssi muurille 4, takaakierto hypylle 5, sylikäännös hypylle 6 ja sylikäännös hypylle 7, mutta se ei toiminut Nuuskun kanssa ollenkaan, koska minun kroonisesti myöhässä oleva ohjaus ei sovi tuommoiseen tyyliin. Jos olen valsseja pyörimässä edellä, niin ajoitukseni on hieman paremmin kohdallaan. Nuusku kulki parhaiten, kun tein nelosena olevalle muurille jaakotuksen ja sain Nuuskulle kivan tiukan käännöksen. Valssi kutoshypyn jälkeen, lähetys kepeille, valssilla ysihypylle ja takaakierrätys kympille. Hypylle 11 toimi alkuperäistä valssisössimistäni paremmin Tiinan ehdottama sylkkäri, jolloin Nuusku kääntyi tiukemmin A-esteelle. Loppu menikin sujuvasti takaaleikkauksilla, sillä Nuusku tykkää irrota putkiin ja kontakteille.

Rapsu puolestaan sinkoili alkuperäisellä ohjauksellani ihan omiaan, mutta seuraavalla kierroksella otettuani uudet kuviot käyttöön Rapsuli toimi kuin unelma. Rapsuttimen kanssa tein sylkkärin hypylle 7, jolloin Rapsu kääntyi siivekettä nuollen oikeaan suuntaan ja haki hienosti kepit, kun taas ekalla kierroksella samassa kohdassa valssin kanssa Rapsu tykitti täysillä putkeen. Lopun vetelin samalla tavalla kuin Nuuskun kanssa, mutta lopun kolmen hypyn takaaleikkaussuora ei ollut Rapsulle kovin toimiva.

Ei kommentteja: