keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Nuusku-parka

Nuuskun loukkaantumisesta toipuminen näyttäisi kestävän odotettua pidempään. Alussa näytti, että Nupsukka palautuu entiselleen kelpo vauhtia, mutta Nuuskaus on edelleen puolikuntoinen. Silja, eläinfysioterapeutti, kävi hoitamassa Nuuskua viime viikolla ja totesi, että hypyistä lepuutusta on hyvä jatkaa vielä ainakin kuukausi. Kyse ei kuitenkaan ole lihasrevähtymästä mitä alunperin epäiltiin, sillä lihakset olivat hyvässä kunnossa. Sen sijaan pari lannenikamaa oli kipeänä. Nuusku, joka yleensä tuhisee tyytyväisenä käsittelyssä ollessaan, nosti päätään ja mulkoili nikamia paineltaessa, joten kipeitä ovat. Nuusku on siis todennäköisimmin loukannut selkänsä pimeässä metsässä rymytessä, luultavasti maa on pettänyt jalkojen alla ja siitä on seurannut pieni nitkahdus selässä.

Arjessa Nuuskun selän aristus ei ilmene mitenkään. Nuusku lenkkeilee normaalisti, hyppää sänkyyn nukkumaan ja iloisesti harventaa päivittäin puskat kypsistä tomaateista. Nuusku leikkii innokkaasti eikä ruokahalussakaan ole valittamista ;) Koirakavereita tavatessa Nuusku on kuitenkin erittäin tarkka siitä, että selkään ei kosketa.

Luonnollisesti viikottaiset agilitytreenit ovat tauolla ja kisakalenteri pyyhkäistiin tyhjäksi. Metsälenkkien ohella Nuuskun elämää ilahduttaa tällä hetkellä uiminen ja tottakai agilityn MM-kisareissulta tuliaisina tuodut Back On Track -mantteli sekä -makuualusta ;) Jospa ne lupaustensa mukaisesti auttaisivat toipumisessa. Ainakin makuualunen minun kainaloon sijoitettuna on Nuuskun mieleen, siihen on hyvä käydä kerälle uinumaan.

Rapsu puolestaan pääsee osallistumaan Nuuskun sijaan muutamaan syksyllä olevaan agilityn erikoiskoulutukseen. Niistä tulee antoisia ja hauskoja viikonloppuja!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nuusku-rukka... Toivottavasti Nuusku pääsee kuitenkin vesipelleilemään ja "kannustamaan" muiden suorituksia. Laita viestiä, jos tarvitsette jäljentekoseuraa.

Heidi kirjoitti...

Juu, maanantaina veden ääressä tavataan :) Ensi viikolla voisi suuntautua vaihteeksi jäljen tekoon. Ilmoittelen sitten, sillä seura kelpaa aina!