perjantai 24. lokakuuta 2008

Tottelevainen Rapsu ja kosketusalustan salaisuus

Rapsun kanssa on harjoiteltu pienestä pitäen perustottelevaisuutta sekä agilityyn liittyvää tottelevaisuutta, mutta varsinaisia tottelevaisuukoeliikkeitä emme ole opetelleet. Jotta Rapsun yleissivistys ei jäisi puolitiehen, aloitti Rapsu JoAn toko-alkeet kurssin. Kurssilla harjoitellaan koeliikkeitä tähtäimessä tottelevaisuuskoe. Alokasluokan liikkeiden lisäksi treenataan ylempien luokkien liikkeitä, jotta homma ei mene liian tylsäksi ;)

Nuuskun kanssahan minä olen tokoillut joskus kauan sitten. Nuusku tykkäsi lajista ja oli siinä hyvä, mutta jostain syystä homma jäi junnaamaan paikalleen ja onnistuin latistamaan meidän molempien fiiliksen, joten laji jäi tauolle. Tästä viisastuneena ilmoitin Rapsun oikein tokokurssille, jossa saan ohjausta kokeneilta kilpatokoilijoilta enkä ehkä sitten tee samoja latistavia virheitä kuin aiemmin.

Ensimmäinen varsinainen treenikerta on tuleva maanantaina, mutta keskiviikon teoriaillan innoittamana ollaan jo jotain kotona treenailtu... Naksutin naksuu useamman kerran päivässä. Rapsun lisäksi Nuusku on palannut vanhan harrastuksensa pariin ja ilokseni olen voinut todeta, että kolmen vuoden tauko on tehnyt hyvää ;) Intoa tokoiluun on aivan uskomattomasti, Nuusku suorastaan sählää! Joten aikomus on hyödyntää Rapsun kurssin oppeja myös Nuuskulle, jospas vaikka koeliikkeet palautuisivat mieleen...

Tokon lisäksi olemme harjoitelleet kosketusalustan käyttöä. Nuusku hoksasi jutun äkkiä ja tassu viuhui iloisesti alustalle :) Nuuskulle on kuitenkin ollut jossain määrin haasteellista siirtyä painamaan kauempana olevaa alustaa. Homma onnistuu alustan vieressä, mutta matkan päässä olevalle alustalle siirtyminen ei ihan vielä onnistu. Nuusku jää mieluummin mäiskimään minua tassullaan... mistä voi tietysti päätellä, että onko tuo sisäistänyt hommaa vielä kuitenkaan. Alusta voi olla metrin päässä, mutta kaksi metriä on liikaa. Mutta mitäpä tässä hätiköimään, hiljaa hyvä tulee.

Rapsun kosketusalusta opettelu ei lähtenyt käyntiin yhtä lupaavasti. Minulla oli suuria vaikeuksia saada Rapsua käyttämään tassuaan! Tassu ei noussut, ei niin millään. Koetin ties millä kikoilla, mutta ei, Rapsu tökki alustaa nenällään kuin kana jyviä. Meinasin jo luovuttaa ja ajatella, että voihan sitä nokkiakin tietysti... mutta sitten vahingossa raapaisin alustaa, jolloin Rapsu läimäsi siihen tassunsa voimalla, kuin olisi kärpästä lahdannut. Onneksi sormi oli valmiina ja sain ajoitettua naksauksen oikein. Sen jälkeen raapaisin alustaa uudestaan ja Rapsuhan painoi... Parin kerran jälkeen pystyin jättämään raapaisun pois, koska Rapsu yhdisti heti tassun painamisen, alusta, naksun ja namin, joten Rapsu alkoi tarjota innokkaasti painamista. Rapsu irtoaa jo painamaan kauemmaksi kuin Nuusku, joten erityisen hyvin menee siis.

Ei kommentteja: