lauantai 18. lokakuuta 2008

Uuno on hassu ja agility ihanaa

Eilen illalla Nuusku ja Rapsu vastaanottivat viikonloppuvieraaksi Uunon. Tytöt kertoivat Uunolle aika äkkiä mitkä ovat talon säännöt eli leluilla saa leikkiä vapaasti, Nuuskun viereen saa mennä nukkumaan, mutta Rapsun seuraan on turha yrittää käpertyä ja kaikki ruoka kuuluu talon vakioasukkaille... Uuno-parka on tassunalla, mutta eipä se näyttäisi Uunoa haittaavan. Iloisesti häntä propellina viuhuen tyttöjen mielistely-yritykset alkavat kerta toisensa jälkeen ;)

Aamulla suuntasimme Jaamankankaan metsään, jotta kolmikko pääsisi hippastelemaan turvallisesti. Nuusku ja Rapsu viipottavat vapaana pitkin Noljakkaa, mutta koska Uuno ei kuulu kalustoon, otamme Uunon irtopidot turvallisesti syrjäseudulla. Nuusku, Rapsu ja Uuno nauttivat aamulenkistä kaatosateessa. Lätäköissä kahlailun ja metsässä kirmailun tuoma nautinto oli suuri. Metsästä löytyi puolityhjä jalkapallo ja siitäkös riemu repesi! Rapsu kaahasi pallo suussa keulassa, Nuusku revitteli rinnalla ja Uuno koetti pysyä perässä. Aivan mahtavaa menoa :)

Iltapäivällä Nuusku ja Uuno jäivät uinumaan vieretysten, kun lähdin Rapsun kanssa Tiia Vitikaisen vetämään agilitykoulutukseen. Seuran ulkopuoliset kouluttajat tuovat mukanaan uusia ideoita, jolloin tulee itsekin herkemmin koetettua ohjauskuvioita, joita ei normaalisti tekisi. Toiset niistä sopivat aiempaa paremmin, toiset vaativat työstämistä tullakseen toimiviksi ja jotkut voi suosiolla unohtaa. Tämän päivän anti oli oikein osuvaa meille. Sain taivutella Rapsua jaakotukseen, itseäni puolivalssi- ja valssiryöpytyksiin, opetelimme uuden tavan hypyn takaakiertoon ja totesimme vekit edelleen meillä toimivaksi ohjaustavaksi. Koulutus jatkuu vielä huomenna ja tuskin maltan odottaa!

Nyt kolmikko koisaa porukalla olohuoneessa ja Rapsukin on alkanut höllätä oman koskemattomuutensa suhteen. Uuno saa asettautua samalle patjalle ilman urahdusta, Rapsu tyytyy vain mulkaisemaan eikä se tehoa... Uuno hymyilee takaisin häntää heiluttaen ja alkaa viereen nukkumaan :)

Ei kommentteja: