keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Mejätreenit

Pitkästä aikaa suuntasimme metsään mejäilemään. Vedin eilen molemmille treenijäljet ja aamulla lähdimme jälkipuuhiin. Seurana meillä oli aloitteleva jälkikoira kooikerhondje Aku, joka selviytyi urakastaan hienosti. Aku tietää kyllä mitä nenällä tehdään.

Nuuskun jäljellä keskityttiin erityisesti makauksiin, joita oli runsaasti. Ensimmäisellä suoralla ollut makaus vilahti ohi turhan nopeasti. Nuusku vilkaisi makausta, mutta ei vaivautunut nuuhkimaan. Kulman makaukseen olin tiputellut nameja ja Nuusku ottikin makauksen huolella ja merkkasi tarkasti. Keskimmäisellä suoralla oli kaksi namitonta makausta, jotka molemmat Nuusku merkkasi hyvin. Valitettavasti illalla ehti tulla pimeä jälkeä tehdessä, joten jäljen loppu oli suunniteltu heikosti. Viimeistä kulmaa lähestyessä Nuusku alkoi ottamaan ilmavainua kauempana olevasta sorkasta, sillä loppumakaus oli liian lähellä kulmaa. Kehoituksesta Nuusku jätti sorkan vainuilun väliin, palasi jäljelle, merkkasi kulman ja jäljesti vauhdikkaasti viimeisen suoran sorkalle. Hieno suoritus :)

Rapsu harjoitteli katkoa ja suorilla olevia makauksia. Rapsu lähti porhaltamaan reipasta vauhtiaan ja ensimmäisen suoran makaus hutaistiin ohi. Katkolle tultaessa Rapsu lähti hienosti rengastamaan oikealle puolelle ja lähestyi jälkeä, johon olin tehnyt makauksen helpottamaan löytymistä. Valitettavasti sotkeuduin ryteikköön jälkinarun kanssa ja Rapsu sai tiukan nykäisyn, jolloin Rapsu keskeytti jäljen hakemisen ja palasi luokseni. Harmitti suuresti! Rapsu on herkkä nykimisille eikä enää rohjennut lähteä katkolle, joten ohjasin Rapsun jäljen jatkolle. Loppu oli varmaa ja vauhdikasta rapsumaista työskentelyä, makaukset merkattiin hyvin ja sorkan löytymisestä iloittiin.

Täytyy tehdä vielä ennen lumien tuloa Rapsulle uusi katkoharjoitus, että saadaan onnistunut suoritus muhimaan talveksi. Pitää varmaan myös alkaa nykimään Rapsua lenkillä, että se tottuu siihen ja tuntuu siitä normaalilta... no jos nyt ei kuitenkaan ;) Jospa kuitenkin koettaisin itse kirmata ketterämmin perässä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Toivottavasti ensi kerralla aikataulut käyvät yksiin niin, että pääsemme yhtaikaa metsään. Sirkun kanssa teimme aamulla ja ajoimme illalla eilen niin helpot ja tuoreet jäljet, että Mörkökin onnistui sataprosenttisesti. Topin suoritus oli normaalia hökeltämistä, kohkaamista ja läähättämistä. Onneksi kuitenkin jäljen lähituntumassa.

Anonyymi kirjoitti...

ei kun siis toissapäivänä tiistaina, eilenhän (ke) olimme pyrrejä katsomassa

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Mörkö! Mörköstä kuoriutuu vielä ensimmäinen cavaljeeri JVA ;) Jep, koitetaan saada aikataulut yksiin ja suunnataan metsään, kun vielä pääsee. Jokos tuli tehtyä varaus omasta pyrristä?

Anonyymi kirjoitti...

Ei vielä varattu vaikka pyrrit kivoja onkin... Niin on tolleritkin, aussiet, porokoirat jne;-) Vielä täytyy rotua ja seuraavan koiran ajankohtaa miettiä.

Odotellaan PYG-luokkaa mejään, sitten M pärjää.