lauantai 9. joulukuuta 2017

Merkin merkitys ja viennin vahvistus

Sisun kanssa Pyhäselän jäälauttoja ihmettelemässä.

Alkuviikosta tehtiin pariin otteeseen olohuonetreeninä merkin kiertoa, klik. Lupsu hoksasi jutun juonen heti, siihen tarvittiin ainoastaan merkkitötterön maahan laskeminen. Melko pian yhdistin toimintoon vihjesanan, jonka älykäs elukka omaksui sujuvasti. Minulla meni huomattavasti kauemmin aikaa vihjesanan keksimiseen kuin Sisulla sen oppimiseen.

Eilisissä tokotreeneissä tehtiin samaista merkin kiertoa matkaa kasvattaen ja yhdistettynä hyppy- sekä noutokapulahäiriöihin. Sisu toimi niin hienosti! Pelkkiä onnistuneita ja iloisia toistoja. Toisessa setissä treenattiin seuraamista ja saatiin Suskilta hyviä ohjeita paikan parantamiseen, koska Lupukkahan hitusen keulii. Hienosti se lähti vaihtamaan asentoa halutunlaiseksi, pitää saada tätä nyt viikon aikana kotona ja hallilla vahvistettua. Ulkona ei kykene, kun tuulee niin, että sormet tippuu. Palkkaa siinä sitten.

Pitänee mainita, että olen sopeutunut lämpimään halliin! Olipas kiva astella lämpimään tokoa treenaamaan, kun ulkona tuuli ja tuiskusi lunta vaakasuorassa naamaan. Myös aksatreeneissä pääsin sinuiksi lämpötilan kanssa, se tosin vaati uuden viileämmän kerraston hankkimisen sekä palelemisen lenkeillä.

Itsenäisyyspäivän iltana vahvistettiin aksassa kulman yli vientejä. Linnanjuhlien kanssa kilpailevissa treeneissä ei ollut ruuhkaa, joten saatiin ihan oma treenikenttä. Takaakiertojen (2, 3) jälkeinen kulman yli vienti (4) toimi oikein hyvin. Olin myös tyytyväinen Lupsukan kykyyn hakea avokulmakepit (5) itsenäisesti ilman minun liikevihjettä.

Himmeät hypyt oli varmuuden vuoksi,
jos olisi tullut tarvetta purkaa väärää tarjontaa neloselle.

Nuuskupuusku juoksee ja Rapsuliini tekee juoksua. Molemmat voivat hyvin, tykkäävät kovasti talvesta ja lumisesta maisemasta. Metsälenkeillä Nuuskuttimen askel on hämmästyttävän kevyt ja Rapelo laukkaa minkä ehtii. Luonnollisestikaan reitit eivät suuntaudu umpihankeen senioreiden mukana ollessa.

Siellä se siintää, kohde poluttoman metsän keskellä. 
Jonkun ihanan ylläpitämä kynttilälyhty.

Ei kommentteja: