lauantai 16. maaliskuuta 2013

Ninkan haaste

Ninka haasteen heitti, joten vastataan:

1. Jos olisit maailman kuningas, niin kuinka paljon parantaisit eläinten asemaa yhteiskunnassa?
Kuningatar Heidi poistaisi ihmiset ja yhteiskunnan ja antaisi maailman elukoille. Pitkäkorvat saisivat vallan, maailmasta tulisi jänisten, elukat asustaisivat hyvyyttä pursuavassa porkkananpurijoiden paratiisissa. Jaa, petoelukatko? Eipäs nyt puututa toisten unelmiin, ne söisivät tyytyväisinä soijapihvejä. Ai mihin ihmiset laitettaisiin? No vaikka niihin samoihin häkkeihin, joista elukat pääsisivät pois.

2. Kuinka paljon rahaa käytät vuodessa koiran leluihin ja makupaloihin?
Tämähän on suhteellista tämä paljous. Liikaa ottaen huomioon, että leluja on enempi kuin riittämiin ja yhdellähän sitä tulisi toimeen, mutta toisaalta sopivasti ottaen huomioon sen mihin haluan rahani käyttää. Välineurheilu = paras urheilu! Tokihan haluan harrastaa mussukoideni kanssa kunnon vermeillä. Ja makupalat ovat elämäsuola, jos Nuuskulta kysytään. Tai Rapsulta. Tai Sisulta.

3. Kuka on mielestäsi kaikkein kingein koirahandleri? Miksi?
Olenpas ovela ja valikoin vastaukseen lajiksi mejän, ha haa! Siinä Elli-Mari on ihan ykkönen. Menkää sen kanssa metsään, niin näette omin silmin miten eteväksi jäljestäjäksi E-M on koiransa opettanut, miten hienosti vahvistanut jälkien tapahtumien merkkausta ja miten vaikuttavaa yhteistyötä luppakorvansa kanssa tekee. Molemminpuolinen luottamus, se on niin kaunista :)

4. Jos koirasi olisi kukka, niin mikä  kukka se olisi?
Rapsuttimeltahan löytyy kukka virallisesta nimestä ja ruusu se on käytännössäkin: henkeäsalpaavan kaunis ja lumoavan silkkinen, mutta väärinkohtelevalle piikikäs. Nuusku on vahvajuurinen, kaikki tuulet ja tuiskut kestävä ikikukka, ei kuole koskaan, ei hetkahda mistään, selviää aina voittajana ja tunkee läpi vaikka asfaltista: voikukka. Mutta mikä on pikku Sisu? Tällä hetkellä se on herkkä lemmikki, kaunis sini niityllä, valmiina laajenemaan taivaanrantaan ja ympäröimään koko maailman.

5. Mitkä olisivat viisi tärkeintä asiaa, jotka tavallisen koiranomistajan tulisi osata opettaa koiralleen/ osata (ymmärtää ja älytä) itse?
Luoksetulo, paikallaolo, pysähtyminen, luopuminen ja sietäminen. Ja noissa, niin kuin kaikissa muissakin tempuissa, olisi oleellista ymmärtää, että vaikka oma koira tuntuu maailman neroimmalta ja kuuliaisimmalta omassa olohuoneessa kahdestaan harjoitellessa, se opittu ei välttämättä siirry muualle ilman erillistä harjoittelua erilaisissa paikoissa, häiriöissä ja viretiloissa.

6. Mitä koirasi syövät?
Aikuiset syöpöttelevät raakaravintoa ja pentu nauttii kasvuajan Orijenin nappulaa. Raakaravinnolla tarkoitan raakoja pakastimen kautta pyöräytettyjä lihoja sisäelimineen (poro, heppa, hirvi, lammas), kaloja (lohi, silakka), lihaluumassaa (poro, lammas) ja kasvissosetta (vihreitä rehuja). Pääravintona lihat ja kalat, joiden sekaan tupsautetaan kasviksia kuiduksi mukaan, jotta suoli toimii paremmin, ja silloin tällöin höystöksi annetaan lihaluumassaa. Raakoja luita (hirvi, poro) ja kuivattuja sisäelimiä (peura, hirvi) sekä korvia höpönassut saavat ajanvietteeksi. Lisäravinteilla varmistetaan tärkeiden vitamiinien, kivennäis- ja hivenaineiden saanti sekä tapauskohtaisesti saavat rasvahappoja, nivelvalmisteita jne. Hyvinvointi tarkistetaan silmistä, korvistä, turkista, kynsistä ja yleisolemuksesta. Kuulostaa monimutkaiselta, mutta aikuisen koiran ruokkiminen raakaravinnolla on erittäin yksinkertaista.

7. Syövätkö koirasi kenties terveellisemmin kuin sinä itse?
Voi kyllä, niillä on säännölliset ateriat toisin kuin minulla ja niiden "karkitkin" ovat terveellisiä.

8. Mitä ominaisuuksia arvostat koirissasi eniten?
Nuusku on hyvin luotettava, Rapsu on kovin tunnollinen ja Sisu haluaa olla hyvä koira.

9. Mitä luulet koiriesi ajattelevan sinusta?
"Se, joka ruokkii meidät, vie meitä mukaviin paikkoihin, tekee kaikkea kivaa meidän kanssa, pitää meistä huolta ja puolustaa meitä pahalta." Uskottelen itselleni, että ne tykkäävät minusta.

10. Jos sinun pitäisi valita jokin muu eläinlajin edustaja harrastuskaveriksesi kuin koira, mikä se olisi?
Marsu! Niillä on niin kaunis äänimaailma ja veikeät jutut. Tosin, jos saisin mielikuvitella itselleni nykyistä jännittävämmän elämän, niin sitten mie uiskentelisin delfiinien kanssa jossain meressä (missä merissä niitä delfiinejä nyt sitten asuukaan) ja me harrastettaisiin sukeltelua ja uintia. Tai sit mie asuisin viidakossa, olisin janegoodallwannabe ja harrastaisin simpanssieni kanssa kirputusta ja kiipeilyä!

11. Kuinka monta kertaa päivän aikana joudut palauttamaan ajatuksesi rekuistasi siihen hemmetin duuniin, jolla ansaitaan leipä pöytään?
Hyvin monta, ei taida sormet riittää. Vaikka tutkiminen on kivaa ja mielenkiintoista, miun rekut on vielä kivempia ja mielenkiintoisempia. Ja koiraharrastukset, ulkoileminen & laiskottelu ovat myös mielekkäämpiä aktiviteettaja kuin tietokoneella istuminen.

Perinteiseen tapaan, olen laiskimusmaksimus enkä keksi uusia kysymyksiä vaan haastan arvoisat blogini lukijat vastaamaan näihin samoihin kysymyksiin, kun ne olivat vallan hyviä :)

Ei kommentteja: