lauantai 30. heinäkuuta 2011

Road Trip, osa 7: Smultronstället

Matkapäivät 16-19: Lund - Stora Mosse Nationalpark - Linköping - Söderköping - Stockholm - Turku - Helsinki - Joensuu

Lundissa yöpyminen oli koirille pelkkää juhlaa, koska yöpymispaikassa oli talon puolesta koirille omat astiastot sekä sängyt. Lundista lähdimme ajelemaan jotain pikkutietä ja pysähdyimme reippailemaan jossain epämääräisessä ryteikössä, josta olisi pitänyt lähteä luontopolku, mutta ei sieltä mitään lähtenyt. Löysimme kuitenkin kiva reitin, herkulliset vattupuskat ja säikäytimme liikkeelle ties minkä metsäpeuran.

Rapsutin Stora Mossessa.

Ruotsin maaseutumaisemat eivät kuitenkaan pidemmän päälle innostaneet, joten siirryimme hitusen suuremmalle tielle ja otimme kohteeksi Stora Mossen kansallispuiston. Aivan mainio lenkkeilypaikka. Reippailimme pari tuntia tervan tuoksuisilla soilla pitkin pitkospuita ja löysipä Rapsuli paljon mustikoitakin metsäpoluilta.

Nuuskutin ja suon tuoksut.

Siellä ne menevät.

Kävimme Linköpingissä yöpymässä, kääntämässä ihailevia päitä ja ostamassa laivaliput Suomeen. Linköpingistä jatkoimme matkan loppuhuipennukseen eli Söderköpingissä sijaitsevaan Ruotsin suurinpaan jäätelöravintola Smultronställettiin. Kerrassaan mahtava pulju, iso terassi, isot jäätelöannokset ja mikä parhainta: koirat olivat tervetulleita. Nuuskulle ja Rapsulle tarjoiltiin ilmaiseksi talon omaa koirille tarkoitettua jäätelöä, joka maistui molemmile :) Oma jäätelöannos oli sen verran tuhti, että ensimmäistä kertaa historiassa jäätelöannos jäi kesken vaikka se oli ihan tajuttoman hyvää! Ei vaan mahtunut mahaan enempää. Mahat pullottavina tepastelimme Söderköpingin kauniissa kaupungissa, hienot kanavat, hieno kukkula, hienot talot, kaikkinensa niin koreaa, että tänne mennään toistekin.

Yövyimme Tukholmassa ja matkasimme päivälaivalla Turkuun. Laivamatka tuntui tosi lyhyeltä edelliseen verrattuna, joskin yölaiva olisi ollut veikeämpi, niin olisi nukkunut sulavasti koko matkan, mutta tuo oli ainoa mihin saatiin enää piletit. Meillä oli hytti, jossa otimme tirsoja ja heiluimme myös kannella. Matkasää oli suotuisa ja maisemat mukavan saaristoiset.

Turusta hurautimme Helsinkiin yöksi, tipautimme yhden lauman jäsenen sinne lomalle ja kolmikkona jatkoimme kotiin. Nuuskulla ja Rapsulla on mennyt pari päivää lomasta levätessä, uni on maistunut, uimassa on käyty ja kotinurkkien tapahtumat on nuuhkittu tarkkaan.

Valokuvat

Ei kommentteja: