keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Road Trip, osa 1: Kokonaisuus

19 päivää, 4927 kilometriä maalla ja 40 tuntia merellä. Siinäpä se, Suuri Matka: Joensuu - Helsinki - Rostock - Brerow - Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft - Rügen - Nationalpark Jasmund - Greifswald - Bad Schandau - Nationalpark Sächsische Schweiz - Köningstein - Bastei - Goslar - Nationalpark Harz - Schleswig - Holmsland Klit - Viborg - Frederikshamn - Lund - Stora Mosse Nationalpark - Linköping - Söderköping - Stockholm - Turku - Helsinki - Joensuu.

Yksityiskohtaisempaa tarinaa on tulossa, mutta kokonaisuutena on kerrottava, että oikein mainio reissu. Kovin tarkkaa reittiä ei ollut etukäteen suunniteltu vaan katseltu kartasta ja netistä kivanoloisia paikkoja joihin voisi tutustua. Kaikissa mielenkiintoisissa vaihtoehdoissa ei käyty, mutta poikettiin useassa yllätyksellisessä paikassa, mentiin fiilispohjalla ja säiden mukaan. Tavoitteena oli nähdä saksalaisia pikkukaupunkeja, linnoja ja kansallispuistoja. Kiipeillä hieman vuorille ja kastaa jalat mereen. Tavoite täyttyi.

Kulkupelinä oli aina niin uskollinen ja luotettava polle, Nissan Micra, johon mahtui paremmin kuin hyvin kahden ihmiset ja kahden koiran kolmen viikon reissukamat. Ylimääräistä tilaakin jäi. Mukana oli teltta ja retkikamat, mutta loppupeleissä yöt vietettiin B&B-tyyppisissä Gasthauseissa tahi hotelleissa, riippuen missä tilaa oli. Ajoimme kulloisenkiin paikalliseen turisti-infoon, joista ystävälliset ihmiset varasivat meille koiraystävällisen majoituksen. Jos onnistui tulemaan ajoissa paikalle, sai edullisen ja hyvän, jos tuli myöhään, sai tyytyä kalliimpaan. Koska vesisadetta oli koko ajan luvattu (mutta sitä tuli vain öisin) ei teltta houkuttanut, varsinkin kun pikkuruisissa ja kauniissa kaupungeissa oli valloittavaa yöpyä.

Saksa oli taivas koirien kanssa matkustavalle, koska siellä koirat saivat käytännössä tulla joka paikkaan. Vain muutamassa paikassa oli joitain alueita rajattu jäätelöiltä ja koirilta, mutta pääosin kaikki oli sallittua. Matkan aikana sai kokea millaista olisi matkata yhdessä Hollywood-tähtösten kanssa, koska kaikkialla Nuusku ja Rapsu herättivät suurta ihastusta, niistä haluttiin ottaa kuvia, niiden kanssa haluttiin samaan kuvaan, niitä haluttiin silitellä jne. Luppakorvat käyttäytyivät oikein edustavasti ja epäilemättä Saksan tollerikanta tulee kasvamaan jatkossa, koska kaikki murmelit tavanneet halunnevat oman pienen punaisen.

Lomakuvat löytyvät täältä.

Niin ja Saksaan matkaaville suosittelen lämpimästi Deutschland Tourismus -sivustoa. Sieltä löytyy vaikka mitä.

Ei kommentteja: