sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Jänesniemen Elinan opissa osa 2

Uskomattoman laadukas koulutus jatkui tänään. Päivän teemana oli vaikeammat tekniset kuviot radalla eilisiä oppeja soveltaen. Oppimiseni oli jälleen hurjaa, joskin tällä kertaa kaikki ei siirtynyt yhtä ilahduttavasti käytäntöön kuin eilen, mutta teoriaa imin kuin sieni. Niin paljon hankaluutta tuli radalla vastaan ja työkaluja niiden kohtaamiseen, että tätä siirretään käytäntöön kauan. Koska kaikki tieto oli sellaista mitä olen aina ohjaukseeni kaivannut, motivaatio tiedon selkäytimeen sullomiseen on suuri.

Erityisesti ohjauksen loppuun asti vieminen on asia, johon pitää kiinnittää huomiota. Ennakoinnit olivat tänään hyviä, sain merkattua ponnistuspaikat ja tehtyä rytminmuutokset, mutta ohjaus ei pysynyt tarpeeksi tehokkaana loppuun saakka. Niistossa olen myös liian hissukka, pitäisi rohjeta työntää käsi pidemmälle.

Rapsulle heitolle irtoaminen silloin, kun lähden liikkumaan päinvastaiseen suuntaan on vaikeaa. Aika vähän tämmöistä on treenattukaan vaan enemmän eteen irtoamista ja sivuttaisetäisyyttä. Eli ohjelmaan otetaan Rapsun heittoja eteen ja minun juoksemista taakse ja tähän sainkin oivat ohjeet. Selvähän se on, että ei Rapsun luonnolla noista koskaan tule mitään opetusmateriaalikamaa, mutta kunhan saisi toimimaan tarvittavalla tasolla.

Rapsulla on hyvä rytmi eli se osaa vetää vauhdikkaasti nopealla pitkällä laukalla ja muuttaa siitä hetkessä ennakoinneissa tarvittavaan lyhyeen laukkaan. Rapsun ohjaajanlukukyky on erinomainen, vielä kun ohjaajan ohjaus olisi erinomaisia. Tähänkin sain Elinalta hyvää vahvistusta jo aiemmin pohtimaani eli estekäskyt voi jättää Rapsulta pois, koska Rapsu lukee ohjausta herkeämättä. Rapsu kyllä menee sinne minne se ohjataan ja minä voin keskittyä käskyttämään itseäni Rapsun sijaan. Tämä energiansiirto auttoi heti, sain paljon parempaa tulosta aikaiseksi, kun hoin mielessäni ohjeita itselleni. Tosin siinä ohessa olisi vielä tarpeen heitellä kehuja Rapsulle silloin tällöin :)

Sitten muutamia muistiinpanoja päivän puuhista. Alla Lukkarisen Jarin taiteilema ratapiirros:


Tehokas keilaus takaakierrolle 2 ja vauhdilla valssiin siivekkeiden väliin, takaakierroilla ja päällejuoksuilla 5-7, kasille ajoissa valmis valssi, ennakoiva valssi sylivekillä hypylle 12, vekki 13, valssi 14, ennakoiva valssi 15, vekki 16, ennakoiva valssi 18, takaakierto ja päällejuoksu 19, niisto 20, heitto 21, flippi hommeli 22, vekki 24, flippi 25, kepeillä liike kohti keppiä 2, ennakoivia valsseja loppuhun.

Ei kommentteja: