sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Vuoden viimeiset hakutreenit

Tolleriporukan PK-hakuharkat olivat tänään uljaissa rotkomaisemissa. Aluetta aluksi läpi tallustessa ei enää naurattanut treenin alkuvalmisteluihin sisältyvä armeijamainen metsässä rivissä eteneminen, koska piti keskittyä siihen, että ei luiskahda montun pohjalle luut poikki kitumaan.

Nuusku ja Rapsu saivat etsiä neljä maalimiestä kumpainenkin. Molemmilla oli taas samanlaiset treenit ja aikalailla samantasoisesti luppakorvat selviytyivätkin.

Ensimmäinen maalimies tehtiin näkölähtönä eli N/R näki maalimiehen (vaikka oikeasti kaikki olivat maalinaisia...) metsään lähdön, mutta ei nähnyt sitä mihin maalimies piiloutui. Eka maalimies piiloutui etukulman kuusen alle. Nuusku ampaisi hakuun upeasti ja päätyi ripeästi kuusen alle. Rapsu suoritti hakua hieman pidempään, mutta näyttävästi työskennellen. Ilmeisesti R kuitenkin koki etukulman olevan liian kaukana eikä tehnyt hakua tarpeeksi syvälle, mutta maalimiehen hieman kuiskatessa Rapsutin sinkosi edemmäs ja löysi eksyneen.

Toinen maalimies oli haamu. Maalimies oli hiippaillut toisen etukulman suuntaan piiloon salaa. Molemmat selvittivät tehtävän leikiten.

Kolmas maalimies oli ääniavusteinen. Jälleen maalimies oli hiipparoinut piiloon salaa, kohteena oli kuusikko takakulmassa. Molemmat olivat tarkkana jo lähetysasennossa ja uskon, etä olisivat sännänneet pelastustoimiin ilman ääniapuakin, mutta ei lähdetty kuitenkaan vaikeuttamaan treenejä liian paljon liian nopeasti vaan haettiin onnistuneita suorituksia. Tämän maalimiehen Rapsu löysi hyvin nopeaan. Nuusku juoksi innoissaan jyrkännettä alas, pysähtyi puoleenväliin kielekkeelle kuulostelemaan ja jatkoi itsenäisesti loppuun maalimiehen luo. Oikein kelpo suorituksia.

Neljäs maalimies oli ensimmäisen tapainen näkölähtöukkeli toiseen takakulmaan. Molemmat olivat varsin kiihkeitä lähetyksessä ja laukkasivat suoraviivaisesti maalimiehen tykö.

Kaikilla maalimiehillä oli namit palkkana ja lisäksi neljännellä maalimiehellä oli tennispallo. Vetolelu olisi Nuuskulle peruspalloa mieleisempi ja Rapsulle joku vingutin, mutta koska kaikki hienot treenivermeet pysyivät visusti lukkoon jäätyneessä peräkontissa, saivat typyt tyytyä tennispalloon. Ja tennispallohan on myös tosi pop, joten ei huonoon palkkaan nytkään tärvinnut tyytyä :) Tosin Rapsu vetäisi kitusiinsa melkein kaikki ekan maalimiehen namit ennen metsään pääsyä, koska on niin hyvätapainen otus ja treenien jälkeen R hotkelsi osan Zorron makkaroista. Siis tuo ruokamaanikkohan ruokitaan hyvin runsaasti ennen treeneihin lähtöä, jotta olisi vähemmän ahne, mutta ei auta ei.

Treenien jälkeen lähdettiin porukalla metsälenkille, mutta lopulta jakaannuimme kahteen retkueeseen. En uskaltanut ottaa riskiä lenkkeillä samassa porukassa parivuotiaan tollerineidon kanssa, koska neitonen koetti kovasti haastaa Rapsua kaksintaisteluun mm. nostamalla etutassunsa Rapsun niskan päälle, pörhistelemällä häntää ja tepastelemalla ympäriinsä jalat jäykkänä ja niskakarvat pystyssä. Yllätyin Rapsun pitkästä pinnasta moisessa tilanteessa, sillä vaikka Rapsu ei kärhämiä aloita, ei Rapsua tarvitse kauaa nuoremman koettaa yllyttää. Nyt minun pinnani kuitenkin katkesi Rapsua nopeammin (eikä se Rapsullakaan kaukana ollut hännän pörhelöisyydestä ja elekielestä päätellen), joten Nuusku, Rapsu ja Topi kiertelivät omaa lampeaan ja neljä muuta koiraa omaansa. Parempi ennaltaehkäistä mahdolliset kärhämät ennen niiden syntymistä, jotta yhdessä treenaaminen on jatkossakin yhtä mukavaa kuin tähän asti :)

Ei kommentteja: