keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Polskivat pelastajat - vepekurssi osa 1

Nuusku ja Rapsu pääsivät POKS:n vepen alkeiskurssille, joten karvakorvat treenaavat tänä kesänä vesipelastusta ihan oikeassa koulutusryhmässä omien huuhaatreenien sijaan. Takana on jo antoisa teoriakerta, uima- ja hallittavuuskoe sekä kuivaharjoittelukerta. Viime viikkoinen uimakoe ei tuottanut uimisesta pitäville noutajille ongelmia, ja hallittavuuskoekin läpäistiin kiitettävästi. Tosin Nuuskun luoksetulo oli minusta lähinnä nolo, kaukana normaalista räjähtävästä Nupattimesta.

Tämän iltainen kuivaharjoittelukerta meni lupaavasti. Treenasimme kumiveneeseen menoa, veneessä oloa sekä veneestä hyppäämistä maalla. Nuusku ja Rapsu loikkivat innoissaan veneeseen, rauhoittuivat veneeseen erinomaisesti ja hyppivät veneestä pois kuin vanhat tekijät. No ovathan molemmat viime kesänä veneestä hyppyjä veteen suorittaneet, joten kummahan tuo olisikin ollut, jos vene olisi pelottanut.

Kumiveneen lisäksi harjoittelimme esineen vientiä maalla. Molemmat saivat kuljettaa köyden avustajalle ja sekin meni ongelmitta. Nuusku vei köyden innoissaan myös täysin passiiviselle avustajalle, Rapsun kohdalla avustaja oli vielä aktiivinen, ihan passiiviseen ei siirrytty. Rapsun kanssa vientejä on kuitenkin otettu niin vähän, että ei pidä ahmaista liikaa kerralla.

Mielenkiintoisinta minulle oli huomata, että Rapsu tykkää vetopalkasta vepessä! Agilityssahan Rapsu rakastaa pallopalkkaa, tokossa joko nameja tai palloa, mejässä sorkka on ihana, mutta vepessä se on vetoleikki mikä on ihan parasta. Yleensä Rapsu ei edes suostu vetämään minun kanssa kovaa, vahvaa vetoleikkiä tehdään vaan Nuuskun kanssa ja minun kanssa Rapsu on vetänyt aika hennosti, mutta nyt into oli ihan toinen. Rapsu roikkui köydessä ja halusi kiskoa sitä kunnolla! Olipa kivaa!

Ei kommentteja: