maanantai 5. toukokuuta 2008

Lassiet palaavat kotiin

Nuuskun ja Rapsun maaseutumatkailu sujui hyvin. Pikkupuutarhurit olivat saaneet osallistua viikon aikana monenlaisiin ulkotöihin, joista suosikeiksi taisivat nousta pensaiden oksien lyhentäminen ja juurien poistaminen. Suureksi yllätykseksi Rapsu ei ollut syönyt krookuksia ja orvokkeja viime vuotiseen tapaansa vaan jätti ne rauhaan ja pysyi noissa luvallisissa katkomispuuhissa. Rapsu hoiti kunniakkaasti myös partiointitehtävät ja hätyytti linnut jorpakkoon sekä piti reviirin läheisyydessä oleilevat karvalehmät ojennuksessa. Nuusku puolestaan oli kokenut olevansa vastuussa hoitajiensa korvien, sormien, varpaiden ja nilkkojen puhtaudesta.

Eilisellä mökkireissulla Nuusku yllätti minut. Olen aina kuvitellut, että Nuusku on koostumukseltaan 1/3 jääkarhua, 1/3 kissaa ja 1/3 apinaa. Ajattelin, että Nuusku saisi polskutella Pielisessä pitkästä aikaa, mutta ilmeisesti vesi oli neidin mielestä liian kylmää huviuimiselle. Nuusku istuskeli laiturilla sen oloisena, että heitä dami, heitä dami, HEITÄ DAMI, mutta koska vesi oli jäätävää, dami ei lentänyt eikä koira itsekseen uinut. Nuusku kasteli tassunsa, mutta ei lähtenyt edes kahlaamaan osittain jäässä olevaan järveen. Nuuskussa taitaakin olla jääkarhua vain 1/5, 2/5 kissaa ja 2/5 apinaa. Hyinen vesi ei houkutellut Rapsua sitäkään vähää vaan Rapsuli keskittyi löytämiensä viime kesäisten puruluiden natusteluun, mutta se ei yllättänyt, koska Rapsu on 100% apina eivätkä apinat ui kylmissä vesissä :)

Rapsulla on edelleen juoksu menossa, joten katsellaan pääseekö Rapsu lauantain kisoihin vai ei. Nuusku osallistuu sunnuntaina Lieksan kisoihin kokeilemaan josko se nolla tulisi... SM-kisoihin Nuusku lähtee joka tapauksessa edustamaan JoA:n medijoukkueessa vaikka ei yksilökisoihin päästäisikään :)

2 kommenttia:

Tintti kirjoitti...

Heipä hei!

Meillä on koirat jo heittäneet talviturkit. Jokainen! Vapunpäivänä käytiin möksällä, mutta siellä järvivesi oli jo +15.. Hanikin hienosti haki vedestä lelua.
Ellin kanssa ollaan kerran käyty kokeilemassa agilityä ja nyt valitettavasti neiti aloitti juoksut.. joten ei agilityä kuukauteen! Voi surku! Eilen oltiin extra treenissä Taran kanssa, kouluttajana oli Olli-Jussi Rissanen. Kiva rata ja paljon hyviä vinkkejä!!
Rapsutuksia hauveleille! Leirillä nähdään!!

Anonyymi kirjoitti...

Missä tropiikissa te oikein asutte !?! Pielisessä vesi on niin hyytävää, että ei siellä voi edes käsiään uittaa. Mukava kuulla, että Ellikin aloittaa agilityn! Jos Elli siskoaan muistuttaa, niin tulee kyllä rakastamaan lajia :)