tiistai 13. toukokuuta 2008

Lieksan kisat

Rapsuttimen juoksut eivät ehtineet loppua ennen viime lauantaita, joten Rapsun kisadebyytti siirtyi hamaan tulevaisuuteen. Syksyllä näillä näkymin olisi taas kisat Joensuussa, joten sinne siis.

Nuusku puolestaan loikki äitienpäivän iloksi kaksi rataa. Suoritukset olivat hienot, mutta tulos taas kerran vähemmän hieno: yksi hylsy ja kymppi. Ensimmäinen rata oli niin mahdottoman oloinen pyöritys, että jännitys katosi ennen radalle menoa täysin sillä en uskonut mitään järkevää siellä aikaiseksi saavani. Yllättäen Nuusku kulki kuin unelma, mutta valitettavasti Nuusku liukastui keinulta turvalleen alas ja saimme sitten hylätyn kun typeryyksissäni otin keinun uudestaan. Kuvittelin Nuuskun humahtaneen alas ennen puoliväliä, mutta oli se sen kuulemma ylittänyt. No vitonen tai hylätty,mitäpäs sen on väliä kun muuten meni hienosti. Nuusku ei haksahtanut viime aikojen tapaansa leiskauttelemaan ylimääräisiä kutsuvia hyppyjä vaikka niitä oli tarjolla yllin kyllin vaan pysyi mukavassa tuntumassa koko ajan. Minusta jopa tuntui pitkästä aikaa siltä, että osasin ohjata!

Toinen rata puolestaan oli ns. meidän rata ja senpä vuoksi jännitys nousi pilviin, kun tuntui, että tuo se pitää osata. Jep, jep. Olisihan se pitänyt, mutta lähti vähän mopo käsisistä molemmilla eikä puomin alastuloa otettu huolellisesti ei... Muuten meni taas näpsäkästi, mutta koska vitonen oli jo alla, uskaltauduin testaamaan miten hyvin Nuusku kestää vedätystä kepeillä kisatilanteessa ja huomasin, että ei sitten ollenkaan. Toinen vitonen napsahti siitä. Hauskaa oli ja vaihteeksi peräkylän kisoissa oli maailmamestaruustason suorituksiakin mukana, joten sen lisäksi, että tuomari piti ratojen jälkeen antoisan koulutustilaisuuden sai seurata miten radat mennään silloin kun asiat osataan maailman parhaiten. Sai oppia oikein olan takaa.

Viikon puolessa välissä Nuusku heitti talviturkin lopullisesti Pyhäselkään. Nuusku polskutteli ja riekkui rannassa niin onnellisena, että keräsi ympärilleen ihailijajoukon seuraamaan "niin suloisen ja leikkisän pennun menoa" :) Hassultahan se näyttää vedestä nautiskellessaan. Rapsu on nauttinut kevään kunniaksi orvokkeja ja narsisseja. Ensi viikonloppuna on ohjelmassa kauneuskisat ja toivottavasti tapaamme missimittelöissä Siiri-tollerin pitkästä aikaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Peräkylä täällä, moi! ;)
Oli upean näköistä yhteistyötä sinulla ja Nuuskulla, tuli kivoja ratoja vaikka pari virhettä napsahtikin! Oli ilo katsella - ja vielä melkeinpä aitiopaikalla ;). Näemme varmaankin viikonloppuna Joensuun näyttelyissä? Meidän tolloherra tosin tulee vasta sunnuntaina kehään, mutta emäntä puikkelehtii raviradalla jo lauantaina :).

-Kaisa

Anonyymi kirjoitti...

Moi, moi! Kivat kisat olitte järjestäneet, kiitos niistä :) Kyllä vain viikonloppuna nähdään, sillä Rapsu esittelee karvatonta olemustaan molempina päivinä :) Toivottavasti Carolla menee tänä vuonna yhtä hienosti kuin viime vuoden Joensuun näyttelyssä!