sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Rapsu juoksee

Alkoivathan ne vihdoinkin! Rapsun toisia juoksuja odolteltiin tovi jos toinenkin, sillä edellisistä juoksuista oli aikaa jo 16 kuukautta. Lopultakin tällä viikolla juoksut alkoivat. Ajoitus on kyllä sinänsä surkea, koska nyt jää kisadebyytti ensi lauantaina tekemättä ja osallistuminen toukokuisiin Lieksan kisoihinkin on siinä ja siinä. Mutta toisaalta, eiköhän nuita kisoja ole tulossa ihan tarpeeksi jatkossakin :)

Rapsu on ollut yllättävän lauhkea vaikka hänellä juoksuaika onkin. Ensimmäisten juoksujensa aikaan neiti oli ärhäkkyyden perikuva, mutta nyt tuo on ihan lammas. Ei taida tällä kertaa hormonit heilahdella niin rajusti kuin ensimmäisellä. Vaikuttaa hyvältä, sillä viikon päästä Nuusku ja Rapsu pääsevät lomalle maaseudun rauhaan omistajien lähtiessä viikoksi Prahaan moikkaamaan hamstereita ja on huomattavasti mukavampi jättää Rapsu hoitoon omana itsenänsä kuin että hän muistuttaisi talviunilta herätettyä karhua.

Kuluneen viikon kohokohtana on ollut Nuuskun mielestä auton renkaiden vaihto. Nuusku rakastaa "miesten hommia" ja kokee olevansa suurena apuna kaikenlaisissa työkaluja vaativissa puuhasteluissa. Erityisesti renkaiden ilmanpaineen mittaaminen oli huikeaa. Rapsun viikolle erityistä iloa toivat vanhojen ystävien yllättävät tapaamiset. Törmäsimme yllättäen Rapsun entisiin melkein naapureihin Äijään, Tytyyn sekä Patuun ja oli hauskaa. Tosin Rapsusta oli ehkä hieman yllättävää huomata Äijän ja Patun aikamoinen muodonmuutos pienistä sylikokoisista ajokoiranpennuista isoiksi köriläiksi.

Ai niin, meinasin unohtaa, että luultavasti molemmat nauttivat erityisen suuresti eilisestä salaisesta ja luvattomasta lohisopan syönnistä. Onnistuivat mokomat syömään sopantähteet, jotka oli tarkoitettu ihan muille eläimille kuin tollereille syötäväksi.

Ei kommentteja: