torstai 24. tammikuuta 2019

Maskotti reissussa

Onnellisen väsynyt harmaahapsu.

Lupsukka aloitti juoksun, joten opintojen lähijaksomaskotiksi lähti mukaan Rapsutin. Rapsu oli vallan onnellinen pieni koira saadessaan ikioman seikkailuretken!

Reissu osoittautui odotettua seikkailuhenkisemmäksi. Menomatkalla -28 pakkasessa huristellessamme huomasin ongelmia autossa. Lämmityslaite ei pelannut koko matkaa kunnolla ja alkoi varpaista tunto lähteä. Onneksi Rapsu Harmaahapsu matkusti nuttu päällä makuupussissaan, ei huomannut auto-ongelmia ollenkaan ja kuoriutui perillä pesästään uunilämpöisenä sämpylänä.

Kohteessa uusia paikkoja nuuhkittiin luppakorvat heiluen ja omaan huoneeseen kotiuduttiin heti. Aamuisin pieni ystävä viipotti kouluun tohkeissaan. No ehkä viipotus on turhan virkeä sana, Rapsu kulkeutui rakennusten välin hamuten kirsuunsa antaumuksella kaikki maailman tuoksut. Luokkahuoneen liukas lattia ei kerännyt Rapsulta kiitosta. En ollut aiemmin juuri noteerannut paikan liukkaita lattioita, koska Sisu liikkuu sulavasti alustalla kuin alustalla, mutta Rapsutinta lattioiden liukkaus selkeästi haittasi. Pikkukoiran kyky rauhoittua omalle paikalleen opetuksen ajaksi keräsi ison kiitoksen minulta. Rapsuli on niin hassu otus, autoon se nukahtaa avaimen työntyessä virtalukkoon ja luokkaan se uinahtaa välittömästi omalle paikalleen päästyään. Jotkut meistä osaavat rentoutua joka paikassa.

Koska pakkanen ei houkuttanut Rapsua kummoisille iltalenkeille, hupsuteltiin iltaisin huoneessaamme pienillä höpöjutuilla ja palauttelin mieleeni muinaisia koirahierontaotteita. Yhtenä iltana koitti Rapsulle varsinaiset festarit, sillä opiskelijatoverini saapui aktivoimaan luppakorvaa. Rapsu pääsi harjoittelemaan hajujuttuja vieraan ihmisen kanssa ja oli siitä aivan liekeissä. Herkkuja! Jakamatonta huomiota! Leikkiä! Se oli jopa niin liekeissä, että lopulta villiintyi täysin. Siihenpä se sitten taintuikin, sen sai herättää iltakeikalle ja aamulla herätellä taas aamupalalle. Kauhea väsy tuli. Selkeästi vieraan kanssa "treenaaminen" oli huippukivaa, mutta samalla huomattavasti väsyttävämpää.

Kotimatka meni yhtä hyisissä tunnelmissa, tai toinen meistä paleli ja toinen kuorsasi lämpöisessä pesässään. Hauska on huomata, että kotiuduttuaan Rapsuli puuhastelee omaan tuttuun tapaansa taju kankaalla nukkumisen sijaan. Vaikka se selkeästi väsyi reissussa, on sillä edelleen huippuluokan palautumiskyky.

Viikonloppuna onkin Sisun vuoro seikkailla, joten toivotaan, että auto haluaa seikkailla meidän kanssa lämpöisenä!

Ei kommentteja: