maanantai 15. tammikuuta 2018

Nyt se alkoi!

Jaa mikäkö? No juoksupuomin rakentaminen! Onhan se puomi ollut vallan livakka 2o2o, nopealla vapautuksella semmoinen semijuoksu, mutta nyt lähdettiin työstämään siitä ihan oikeaa juoksaria. Joo, tuuliviiriohjaaja päätyi nyt sitten kuitenkin siihen juoksariin puomilla, kun valmentaja maanantaina totesi, että ei vaadi paljoa duunia, pitää vaan saada yksi laukka pidemmäksi tasaisella osuudella eli juoksutuksia palkalle vaan. Helppoa!

Maanantain valmennus oli myös muilta osin jälleen kerran huippusettiä. Oma liikkuminen muistuttaa välillä jopa juoksuntynkää vaikka vielä en uskallakaan kummoisesti päästellä, mutta ajoittain pienillä tehoilla. Teemana oli irtoaminen ja kentällä oli linja mitä en saanut ylittää. Sisulle irtoaminen ei tuottanut haastetta eikä myös irtoamisen jälkeisiin ohjauksiin tulo. Sen sijaan vippaus huonosta kulmasta oli hitusen epävarma, joten se saatiin läksylistalle.

Aksan viikkotreeneissä oli tarkoitus vippauksia vähän treenata, mutta päivä oli ollut kaikkinensa niin uuvuttava ja flunssaakin pukkasi, joten hemmottelin itseäni pitäytymällä mukavuusalueella. Päästeltiin menemään alla olevaa rataa pätkissä ja jatkoin jalan haastamista jonkinlaiseen hölkkään.

©HeidiUtriainen

Muut viikon kuviot menikin sitten enempi ja vähempi ohi, kun auto hajosi kotimatkalla ja ilman kulkupeliä ei oikein kuljeta. Perjantain tokotreeneihin oltaisiin hikisesti ehditty suoraan huollosta, mutta korjaamolaskun saatuani teki mieli palata kotiin syömään Piparminttu & Suklaata (maailman toiseksi parasta jäätelöä).

Kompensaatioksi Sisu pääsi lauantaina juoksemaan puomia. Tehtiin treenissä neljä toistoa. Lohikäärme tarjoili moitteetonta setti ja vähitellen voisi kuulemma alkaa lisätä käännöksiä mukaan. Hui! Mutta rohkea rokan syö, joten sitä kohti.

Lauantain juoksarit.


Maanantaina kipaistiin viisi kertaa puomilla. Tarkoitus oli ottaa mukaan niitä kääntymisiä, mutta loppupeleissä kirmattiin vain suoraan, koska Sisun rytmi hitusen häiriintyi kääntymiseen tarkoitetusta apukepistä. Sainkin hyvät ohjeet jatkoon ja niitä lähdetään toteuttamaan keskiviikkona.

Maanantain juoksarit.

Vaikka Sisun kohdalla juoksupuomiin siirtyminen vaikuttaa itsessään sujuvan vallan helposti ja onnistumis% hipoo sataa, tuntuuhan tämä jatkuva hallilla ramppaaminen parin minuutin treenin takia työläältä. Mielenkiintoista, kivaa ja motivoivaa, mutta työlästä.

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Meidänkin pitäisi tehdä kääntymisiä Pikin kanssa. Ota meidät joskus mukaan, niin nähdään, miten teette, ja saadaan taas teitä apinoida. En oikein tiedä, miten edetä. Pelkään että sössin nykyisen n. 100 prosentin onnistumisen. Jos ootte ensi viikonloppuna esim. menossa, laita viestiä :)

Heidi kirjoitti...

Juuh, mennään!