keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Epämukavuusalueella

Takaaohjaustiistai oli vallan opettavainen. Treenattiin Elsan, Tuitun ja Kallan seurassa OMD:n valikoimista löytynyttä takaaohjaustreeniä. Sisun kanssa toimii erinomaisesti takaaleikkaukset vauhtisuorilla ja sylikäännökset sujuvat kuin tanssi ohjauksen ollessa tarpeeksi alhaalla. Tuplasylkkäriin sen sijaan piti jättää tilaa paljon enemmän kuin kuvittelin. Tai no sanotaanko, että kuvittelin ihan oikein, mutta en kyennyt toteuttamaan kuvitelmaani ennen kuin olin muutamaan otteeseen rynninyt halimaan siivekettä. Erittäin valaisevaa oli myös säätää omat ohjausvihjeet, etenemislinja ja rytmitys kohdilleen, kun samalta vauhtisuoralta tullaan samalle hypylle, mutta tehdäänkin hypylle vaihdellen joko takaaleikkaus tai takaakierto poispäinkäännöksellä. Huikean valaisevaa (ja ihan tajuttoman vaikeaa...)! Treeni oli sen verran hyvä setti, että pitänee rakennella toisenkin kerran, jotta pääsee kaiken tämän suuren kokeilun ja ajatustyön lopputuloksena jopa onnistumaan :D

Keskiviikon treenissä Hullu-Mapen kanssa kerrattiin viikkoradasta tuttua pituudelle (2) lähetystä ja se toimii meillä parhaiten hyvin eleettömänä versiona. Serpentiinit (4-6, 8-10) olivat Sisulle pala nakkia, ihan superhienot, tuli kovaa ja tiukalla linjalla.

©KatriPirinen

Välit 11-18 ja 25-29 olivat melkolailla toisintoa tiistain treenistä, vähän helpommat kulmat ja pienemmät etäisyydet. Päivän haasteena olivat vippaukset (12, 28), jotka ohjaan ihan käsittämättömän huonosti. Tiistaina treenasin vastaaviin kohtiin tuplasylkkärit, joten tänään oli inhokkini vippauksen vuoro. Vippauksissa (ja tuplasylkkäreissä) tungen joko ahdistelemaan tai laahaan myöhässä. Ajoituksen ja sijainnin ollessa kohdillaan Sisu lukee ne vaivattomasti, mutta heikolla toiminnallani onnistun tämän ohjauksen helposti sössimään. Pitänee vahvistaa Sisulle paremmaksi vippauksen ohjausvihjettä, jolloin sen on ehkä helpompi lähteä siihen vaikka muu toimintani olisikin päin prinkkalaa. Tänään takaaleikkaus (15) sujui eilistä paremmin, mutta veto (17) oli takkuisempaa. Eilen pelitti homma vastakäännöllä (16), mutta tänään siihen kohtaan vaadittiin flippi. Tuonhan olisi voinut ohjata helpomminkin, mutta helppous ei ole tämän viikon tavoite. A-esteen jälkeinen poispäinkääntö (22) oli kertakaikkisen hieno, on näköjään paikkoja, joissa ne alkavat tuntua omalta ohjaukselta.

Treenasin lopuksi vielä mukavasti hommaan soveltuvalla hyppyrivillä välistävetoja käsivihjeellä ja niissä on vielä paljon työtä. Sekä minulla käskysanan ajoituksen kanssa että Sisulla käskysanan kuuntelemisen kanssa :)

Ei kommentteja: