sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Sydän huolta täynnä


Tänä vuonna perinteiset tulevaisuuden toiveet on nopeasti kuitattu: älä ole paha kasvain, ole hyvä kasvain.

Rapsulla diagnosoitiin neljä nisäkasvainta. Huomasin pikkuiset patit tiistaina ja keskiviikkona oltiinkin jo tutkimuksissa. Kasvaimet ovat pieniä, nuppineulanpään kokoisia, joten niiden poiston suhteen toipumisennuste on hyvä, mutta valitettavasti tällä hetkellä Rapsu on sen verran heikossa voinnissa, että se ei leikkauksesta selviytyisi. Rapsulla putosi paino ja sen vuoksi sitä rupesinkin tarkemmin syynäämään ja löysin patit. Ilmeisesti ruoka ei ole kunnolla imeytynyt, koska se on syönyt tapojensa mukaan kuin hevonen, se alkuviikosta myös reippaasti oksenteli ja on ollut väsynyt, joten parin viikon ajan Rapsutin on lääke- ja lihotuskuurilla ja sitten katsomme tilannetta uudemman kerran.

Jos painon tipahdus liittyy kasvaimiin ja niiden etäpesäkkeisiin, tilanne on huolestuttava, mutta jos se on samaa imeytymisongelmaa mitä Rapsulla on ollut aiemminkin, se ei liity kasvaimiin millään tavalla ja silloin tilanne on toiveikas. Toki kasvainten laadun tietää vasta poiston jälkeen. Yli kilon painon pudotus voisi selittyä myös madoilla, mutta kolmikko on vasta madotettu. Toki raaoista kaloista saatu supermato ei tavallisella madotuksella kupsahda, joten jos paino ei ala nousemaan, pitää ottaa kahdeksankertainen matokuuri. Rapsun ollessa kyseessä on aina mahdollista, että se on vedellyt rannalta raa'at fisut kitusiin.

Onneksi tällä hetkellä toipuminen leikkauskuntoon näyttää hyvältä; lenkillä häntä viuhtoo hurjana ja energiaa riittää vaikka muille jakaa, sisällä käy komento, että lisää sapuskaa pöytään! Ja sitähän tulee lukuisia kertoja päivässä ja hurjia määriä. Laittakaa kaikki sormet, varpaat, tassut, hännät ja korvat pystyyn, että kaikki menee hyvin ja ensi vuonna saamme juhlia Harmaahapsun 10-vuotisjuhlavuotta.

6 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Peukut ja hännät pystyssä! Paljon rapsutuksia ihanalle Rapsulle :)

Satu kirjoitti...

Rapsu-kulta, parane pian! Kaikki raajat, hännät ja kaikki mahdollinen on pystyssä!

Riitta kirjoitti...

Kaikki peukut ja varpaat pystyssä hyvien uutisten toivossa! Rapsutuksia ihanalle Rapsulle!

Heidi kirjoitti...

Kiitsos tsempeistä!

Tällä hetkellä Rapsutin tuntuu voimistuvan päivä päivältä, joten oletettavasti puhti poistui ruuan imeytymättömyyden takia, mutta nyt se saa taas ravinnosta kaiken irti ja alkaa olla oma veikeä itsensä :)

Unknown kirjoitti...

Pikaista paranemista Rapsulle ja kivaa sekä huoletonta joulua koko teidän poppoolle!

Heidi kirjoitti...

Kiitos Tiia, jouluiloa myös teille :)