keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Ihan höpö kotkanpoikanen

Nautiskeltiin eilen illalla Sisun kanssa kahdestaan Pärnänvaaran upeista treenipuitteista. Muu maailma oli säikähtänyt pakkasta (hallissa -10°C), mutta meistä oli mitä parhain ulkoilu- ja treenikeli. Koska koko halli oli käytössä, piti minun tietysti viritellä treeniä molemmille kentille ja hykerrellä ääneen miten paljon meillä on tilaa! Pienet väliaikatauotkin saatiin hölkkäillä tuulettomassa hallissa, olipa luksusta :)

Aloitettiin humpsuttelemalla kahden putken ja yhden hypyn yhdistelmällä paria erilaista ohjausta alla olevan kuvion mukaisesti, joskaan ei reenitty ratamaisesti vaan palkkasin jokaisesta onnistuneesta ohjauksen lukemisesta. Koska Sisu oli aivan megapätevä, palkkaa herui hervottomasti.


Ohjelmassa oli mm. pakkovalssi (2), ennakoiva valssi (5, 7) ja sylikäännös (9). Keskityin kovasti pitämään katseeni suorittettavassa esteessä enkä ihaillut koiraa, koska Sisu on Rapsuakin tarkempi siitä, että kaikki ohjaavat signaalit ovat yhdenmukaiset. Ilmeisesti osasin, koska toimi kuin häkä. Erityisen hienosti Sisu teki ennakoivat valssit, joissa jäin kauas hypystä ja jätin liikkeen minimiin eli pakotin sen lukemaan asentoani ja se oli niin huikea!

Tehtiin hitusen keinua, jossa oli maksipöytä ja muurinpalikka apuna, jotta ei tulisi niin iso keinahdus. Suurinpiirtein 70% toistoista oli vallan hyviä, mutta mukaan mahtui myös muutama epävarmempi räpellys. Apukäsiä olisin tarvinnut tästä, jotta oltaisiin voitu edetä järkevästi, joten ei yritettykään ihmeellisiä vaan saada vain varmuutta pieneen keinahdukseen. Vähän sieltä meinaa tulla jänisloikkaa loppuun.

Lauantaisesta Soilin treenistä jäi kismittämään välistävetojen vaikeus, joten otettiin työn alle välistäveto (3-4). Yhtä vaikeaa se oli edelleen ja minun pitääkin nyt miettiä omaa ohjaustani, miten meinaan kyetä liikkumaan, kun Sisu tulee ihan törkeää vauhtia. "Ei pysty, ei kykene" huutaa omat sotkussa olevat jalat, joten ainakaan perinteiseen puolivalssityyliin näitä ei kyllä enää tehdä. Koetinkin jossain toistossa liikkua päällejuoksutyyliin ja silloin ehtii ja kykenee, ja jos koira on siihen mennessä oppinut radankin ulkoa, niin saahan sen näppärästi siten sieltä välistä ;)


Sisu halusi tehdä myös leijeröintiä vaikka minulla oli tarkoitus lopettaa viitoselle, joten lisättiin treeniin pari estettä perään. Ei ollut mitään ongelmaa irrota pimeään putkeen ja sieltä hypylle vaikka välistävedoissa sitä kuitenkin piti ottaa haltuun, hieno eläin! Lisäksi kaikki lähdöt olivat hyviä, nolla varastusta, eikä väliajoillakaan ilmennyt räksytystä, joten kerrassaan onnistuneet treenit.

Loppuun vedettiin vielä kolmesti puomi, jotta Sisulle ei jäisi epävarmaa kuvaa kontakteista. Eka puomi oli reipas aina tasaiselle osuudelle asti ja sitten Sisu hidasteli ja ihmetteli, että missäs vaiheessa se tämä keinahtaa. Toistoilla höpö jo muisti, että puomi juostaan ihan täpöllä! Viimeinen veto oli aivan räkäposkella temmottu, jossa pysähdyskin luisti hiekalle asti, mutta en halunnut siihen takertua vaan tärkeintä oli saada asenne kuntoon ja se saatiin :)

Ei kommentteja: