sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Tomerat tokotontut

Tolleritytöt lähtivät sunnuntaina treenaamaan tokoa Susun seurassa. Lajissa pysyminen varmistettiin hankkimalla ohjaajalle hirveä flunssa ja laittamalla jalkaan kumpparit, jolloin  lajista toiseen lipsahdus eli agilityyn siirtyminen olisi vähemmän houkuttavaa.

Nuuskuttimella oli hieman vaikeuksia hillitä kiljukaulaansa hallissa, joten aloitettiin ruudulla, jossa Nuusku ei ulise, koska ylimääräinen kiihko purkautuu liikkeeseen. Hyviä toistoja saatiin siten, että välillä lelu oli valmiina ruudussa ja välillä ei ja vauhdilla Nupa ruutuun aina paineli.

Noutoja Nuuskulle hallissa, voi hyvänen aika miten huono ajatus! Olisi pitänyt panostaa enemmän pohjustaviin olohuonetreeneihin. Nuusku lähti vauhdilla hakuun ja palautus tuli samalla tempolla, mutta se sivulletulo kapula suussa. Ei hyvä. Ilman vauhtia sivulletulo kapulan kanssa ei ollut juuri kummoisempi, koska ongelma on siinä, että Nuusku haluaa ottaa katsekontaktin sivulla ja kapula on siinä tiellä. Se painaa ja ärsyttää. Suurena oivalluksena tulikin opettaa Nupalle palautus eteen ja siitä sivulle siirtyminen ilman kapulaa. Paljon helpompaa ja jotenkin Nuuskulle luontaisempaa. Myös hyppynouto sujui, kunhan se ensin palasteltiin niin, että Nupa tajusi jujun ja sen jälkeen se meni kokonaisena liikkeenä.

Ihan vähän seuraamista, ei pysynyt vire hyvänä vaan nousi liikaa, joten katsoin parhaaksi pohjustaa tätä vielä vähemmän kiihdyttävässä ympäristössä. Paikkamakuu oli bueno, Unskeli pysyi hienosti paikoillaan vaikka olin hallista ulkona.

Rapsulle naksuttelin estehypyn. Hienosti tarjosi täpäkkää seisomista esteen takana, aivan upea! Tosin jo nyt osaan sanoa, että hypylle varastamisesta tulee iso ongelma. Rapsu loikki hyppyä onnessaan minkä kerkesi ja minä annoin sen olla ihan holtiton, koska minusta se oli söpöä.

Ruutua Rapsulle samalla tekniikalla kuin Nuuskulle. Hapero teki hyviä toistoja, mutta suureen oivallukseen on vielä matkaa. Noudon vauhtia halusin vahvistaa, joten palkkaa laukasta ilman sen kummempia palautuksen hiomisia. Hyviä toistoja tuli siihenkin ja taidan opettaa Rapsulle saman eteen palautuksen kuin Nuuskulle.

Lopuksi käytiin lenkillä metsässä ja siellä oli metsästyskoirille reissun kohokohta nimittäin veriset jäljet! Voi sitä nenien nuuskutusta ja jäljestyksen riemua mitä jonkun otuksen kuoleman todistuaineisto aiheutti.

Ei kommentteja: