perjantai 7. lokakuuta 2011

Maailman paras tokoasenne

Voi Nuusku! Nuuskutin on niin onnellinen pikku eläin saadessaan tärkeitä hommia. Osallistuttiin tänään möllitokoon, jossa mukana oli hötkyävän laulavan lintukoiran sijaan mahtavan innokas, äänetön ja hallittu tokoeläin.

Tosin alkulämmittelyn jälkeen oltiin lähdössä kotiin, kun huomasin, että Nuuskulla alkoi juoksut, mutta koskapa se ei muita osallistujia kuulemma haitannut, niin jäätiin kisomaan. Olosuhteet olivat hurjat, koska tuuli ja myrskysi aika reippaasti eikä me tuommoisissa keleissä olla treenattu. Hieman jänitti, että kuinka sää vaikuttaisi suoritukseen. Tuomarina oli Maksimaisen Susanna, joka tuomaroinnin lisäksi antoi loistokkaita koulutusvinkkejä, palautetta ja epäonnistuneet suoritukset sai treenata kuntoon. Tosin me ei tarvittu uusintoja, koska Nuusku puhkui pätevyyttä.

Luoksepäästävyys meni mukavasti, mitä nyt Nupatin oli tilanteesta hieman hämmentynyt ja hitusen ujo, joten arvosanaksi tuli 9, pisteet 9/10.

Paikalla makaaminen oli muuten mallikas, mutta palattuani Nuuskun viereen Nuuskis ennakoi ja nousi ylös ennen käskyä. Arvosana 9, pisteet 27/30. Olin tosi tyytyväinen suoritusvarmuuteen, koska kentällä tuuli hurjasti, törpöt lentelivät ja puskat heiluivat eikä Nuuskun olemus ollut tavallinen rennon viileä vaan se oli hieman hämillään.

Seuraaminen kytkettynä oli aika koominen. Nuuskis seurasi hirmuisen innokkaalla kontaktilla ja piti paikan siinä mielessä hyvin, että ei edistänyt tai hiimannut perässä, mutta sivuttaisetäisyyttä piti turhan paljon. Ei ollut pohkeessa kiinni ei. Pysähdyksissä Nuusku ei ollut ihan kärppänä vaan hurautti ensin pitkäksi ja peruutti innoissaan takaisin perusasentoon. Hassu koira :) Suski antoi hövelinä arvosanaksi 9, pisteet 18/20.

Seuraaminen taluttimetta oli samanlainen kuin kytkettynäkin, hirmuisen innokas eläin seuraa väljästi ja pakittaa perusasentoihin. Arvosana 9, pisteet 36/40.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä oli takuuvarmaa Nupatinta. Nuusku lävähti käskystä maihin heti ja nopeasti, joten arvosanaksi tuli 10, pisteet 20/20.

Luoksetulo oli myös Nuuskua parhaimmillaan. Täydellä laukalla innolla sivulle. Arvosana 10+, pisteet 30/30.

Seisominen seuraamisen yhteydessä olisi kuulemma ollut kympin arvoinen, koska Nupa pysähtyi kuin seinään, mutta annoin siinä kaksoiskäskyn heilauttamalla samalla kättä, joten arvosanaksi tuli 9 ja pisteitä 18/20. Käsimerkki oli ihan tietoinen valinta, koska muuten liike olisi ollut Nupalle vaikea ja halusin siihen helpotusta jo muutenkin hankalissa olosuhteissa.

Estehyppy jännitti, koska ei oltu sitä harjoiteltu sitten vuoden 2005, mutta eipähän sen suorittamisessa mitään ongelmaa ollut. Nupa kuitenkin heilui hieman esteen takana innoissaan eikä siis täysin liikkumattomana pysynyt, joten arvosana 9, pisteitä 18/20.

Kokonaisvaikutus oli kympin arvoinen. Olihan se sitä. Nuuskulla oli koko ajan hieno kontakti, synnynnäinen ominaisuus, josta en valitettavasti voi ottaa kunniaa ;) Nupsu teki töitä innokkaasti ja nautti yhteistyöstä. Semmoinen humpukkahan se on, onnellinen saadessaan tehdä yhdessä asioita.

Lopputulokseksi tuli 1. palkinto, yhteispistemääräksi 186 pistettä ja sijoitukseksi hopeaa. Eikä kerrota montako koiraa oli alokasluokassa ;)

Oma fiilis suoritukseen on oikein positiivinen. Nuuskutin teki niin hyvin kuin osasi ja laittoi koko ajan parastaan. Kotitreeneissä seuraaminen on ollut tiiviimpää, mutta ulkona se väljähtyy, joten sitä pitää treenata tehokkaasti eri ympäristöissä. Tykkään hirmuisesti Nupan asenteesta, se on täysillä mukana ja nauraa onnesta. Nupsulin meininki teki vaikutuksen myös vähäiseen yleisöön ja pennuksihan sitä tuolla innokkuudella luultiin. Nuorekas murmeli :)

Lopuksi Nuuskutin ja Rapsu-seuraneiti kävivät vielä pikkuisella kävelyllä Ninkan lauman, Jytinän ja Pinnan kanssa. Hirmu kiva päivä ja nämä ne muuten osallistuvat seuraavaan viralliseen tokokokeeseen, onkos se nyt marraskuussa?

3 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Pitihän se arvata:) Hyvä, Nuusku ja Heidi!

Riitta kirjoitti...

Onnea teille! Hyvä Nuusku, niin sitä pitää!

Heidi kirjoitti...

Kiitos, Nuuskutin oli hirmuisen pätevä :)