keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Arktista jäljestystä

Taisin päättää meidän mejäkauden jo kertaalleen tänä vuonna, mutta ajattelin päättää sen tänään vielä toisen kerran. Toinen lopetushan on vain hauskaa, vähän kuin toinen aamiainen :) Tosin eilen kaimani kanssa jälkiä vedellessä tuli huomattua, että verta jäi vielä yhteen treenikertaan, joten lopullisesti mejäkausi pannaan pakettiin vasta ensi viikolla. Melkein jo brunssiksi menee.

Aamulla juoksuiset oliot lähtivät eilen vedetyille jäljille ja keli oli suorastaan ihoa hivelevä. Tuuli julmetusti ja satoi vuoroin rakeita, räntää ja lunta. Tämähän on toki pukeutumiskysymys, mutta jos pukeutuu väärin, niin alkaa epäillä homman mielekkyyttä.

Rapsulla teemana oli koemainen humputtelu ja hyvä fiilis talviteloille. Helppo ja monipuolinen jälki, josta löytyi makausta suoralla, katkokulmaa ja pelkkää kulmaa. Maasto oli kiva, hitusen kumpuileva. Rapsu jäljesti aivan mahtavasti ja poimi kaikki makuut ja merkkasi ne selkeästi, mutta minun makuuni hieman hätäisesti. Katkotyöskentely oli varmaa Rapsutinta, pari rengastusta ja vauhdilla eteenpäin. Taviskulmakin sujui rivakasti ja kaato löytyi. Todella hienoa työtä ja ensi viikolla on vuorossa pelkkä makaustreeni, koska makuut oli ainoa osa-alue, jota voisi parantaa.

Nuusku, jonka korvat tuoksuvat orvokeille, treenasi makauksia. Alunperin suunnittelin sille samanmoista treeniä kuin Rapsulle, mutta jälkiä tehdessä merkit loppuivat kesken, joten päädyin tekemään Nupalle makaustreenin. Nuuskutin merkkasi kaikki makuut hienosti ja muutenkin jäljesti yllättävän hallitusti ja hötkyämättä. Pitkästä aikaa Nupa lähti ensimmäisenä jäljelle, joten ehkäpä se vaikutti asiaan. Ensi viikolla Unskeli saa jäljestää monipuolisen jäljen, koska makaukset ovat hallussa. Pitää toivoa, että vielä pääsisi jäljet tekemään eikä lunta tupruttaisi maahan maleksimaan.

Ei kommentteja: