sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Turusen treenitRapsu osallistui tänään Markus Turusen agilitykoulutukseen. Heti alkuun Rapsu kohtasi suuria haasteita eli hevosia. Koulutus oli POKS:n järjestämä, joten emme treenanneet tutussa hallissa vaan maneesissa, jonka pihalla majaili heppa jos toinenkin. Rapsusta hevoset ovat isoja ja pelottavia, joten niille pitää haukahdella. Koska olimme paikalla hyvissä ajoin, ehdittiin ottaa hyvää siedätyshoitoa hepottimien kohtaamiseen ja äkkiä Rapsu huomasi, että jos ohittaa hepan hiljaa saa nakkia.

Ensimmäinen radan pätkä 1-15 oli haastava ohjaajalle, jonka mieli liiteli ihan muualla kuin treeneissä. Vaikeinta oli sylikäännös ennen hyppyä 7, en saanut ajoitustani oikein kohdalleen. Kyllä se sinne taittui, mutta ei kovin sulavasti. Valssi aan ja putken välissä helpotti Rapsun sullomista oikeaan putkeen. Taisin tehdä takaaleikkauksen ennen hyppyä 14, valssin kanssa olisi tullut hieman kiire.

Toinen osuus 21-35 meni jo jouhevammin. Rapsu taittui aivan upeasti hypyltä 22 hypylle 23, ei edes vilkaisuut rengasta. Rapsu sujahti sujuvasti putkeen 27 heti kun lopetin hötkyilyn ja odotin itselleni koiran mukaan edelliseltä hypyltä... Keppien avokulman otin avustetusti. Siinä minun pitää olla tarkkana, että käsi on vetämässä Rapsun kuonon tasolla eikä omani. Muuten se menee kainalosta ;) Tein ennakoivan valssin renkaalle, joten sain käännetty Rapsun hyvin hypylle 32.

Mukavat treenit! Kiva oli huomata, että Rapsu ei haistellut maneesissa vaan keskittyi tekemiseen, joten uskaltaudumme Varkauden kisoihin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Topin mielestä hevoset ovat arveluttavia otuksia vaikka Topi näkee ne viikottain.
Topin lohjennut kynsi on paranemaan päin ja se kesti koulutuksen hyvin. Ryhmässämme oli suurimmaksi osaksi AVA-minejä, joten ryhmään sopeutumisessa oli haastetta. Oli kyllä tosi mukavaa olla koulutuksessa. Hyvä kuulla, että Rapsulla onnistuu agility hevosmaneesissa.

Heidi kirjoitti...

Topi ei varmaan ihan ministä mene, mutta agilityvaliosta sujuvasti :)

Nuuskustakin hepat ovat hieman omituisia, mutta eihän se niille hauku vaan kieltää niiden olemassaolon. Nuuskun maailmaan ei pääse mikään mitä Nuuskaus ei käsitä. Ehkä se sijoittelee näkökentäänsä mustia palkkeja kummallisuuksien päälle, jolloin ne on helpompi sivuuttaa tai sitten se ei vaan suostu niitä näkemään...