sunnuntai 17. elokuuta 2008

Rapsu mejäili voittajaluokkaan

Rapsu oli aivan mahtava tänään Kaatamossa pidetyssä Pohjois-Karjalan noutakoirayhdistyksen MEJÄ-kokeessa. Rapsu oli avoimen luokan paras jäljestäjä hienolla 48 pisteen AVO1- tuloksella. Koska tämä oli Rapsun toinen ykköstulos, sai Rapsu matkalipun voittajaluokkaan.

Koesuorituksen arvostelu ja pisteet:
Laukauksien sieto: hyväksytty
Jäljestämishalukkuus 0-6 --> Rapsun pisteet 6
Jäljestämisvarmuus 0-12 --> Rapsun pisteet 11
Työskentelyn etenevyys 0-10 --> Rapsun pisteet 10
Lähdön, kulmauksien, makauksien ja katkon selvittämiskyky sekä tiedottaminen/ kaadolla haukkuminen 0-14 --> Rapsun pisteet 13
Käyttäytyminen kaadolla 0-3 --> Rapsun pisteet 3
Yleisvaikutelma 0-5 --> Rapsun pisteet 5
Pisteitä yhteensä 48
Palkinto 1

Tuomari Martti Hirvosen koeselostus: Innokkaasti jäljelle. Jäljestää sik-sak tyylillään koko matkan tehden vain yhden laajemman tarkistuksen koko matkalla. Kulmat tarkasti, osoittaa makauksista toisen. Osoittaa kaadon jääden sitä nuuhkimaan. Erinomainen jäljestäjä.

Rapsun vauhti oli huima, aikaa meni kokonaiset 18 minuuttia. Tuomari totesi, että hänen mielestään vauhti on hyvä, koiran pitääkin edetä innokkaasti. Tuo yksi tarkistus tuli hirven jäljille, Rapsu tutkaili sorkkien jälkiä tovin, mutta palasi sitten oma-aloitteisesti verijäljelle. Tuomari totesi, että makauksen ohittamisesta väheni pisteet, joten makausharjoituksia tiedossa ennen kuin voittajaluokkaan uskaltaudumme. Ja kait sitä katkoakin pitäisi kokeilla... Mutta vähänkö olen ylpeä Rapsun hienosta MEJÄ-menestyksestä. Kahdesta kokeesta ykköstulokset erinomaisilla pisteillä. Ihanhan tässä ylpistyy ;)

Pitää vielä mainita, että tolleriedustus oli kokeessa tasokas! Puntti jäljesti myös hienon ykköstuloksen ja nousi voittajaluokkaan, Luigin debyyttijäljestys huipentui ykköstulokseen ja Topi sai ensimmäisestä kokeestaan hienosti kolmostuloksen. Hyvä punaturkit!

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ONNEA ONNEA ONNEA ONNEA ja tervemenoa Voittajaluokkaan! Upeaa isolla UUlla!!!-rekivaara-

Tintti kirjoitti...

Upeaa mahtavaa!! Onneksi olkoon!! Hienosti menee Rapsun jäljestys!!

Anonyymi kirjoitti...

Paljon Onnea Rapsun upeista jäljestystuloksista!
T:Sanna ja lieskalauma Turust

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Rapsulle hienosta nenän käytöstä!

Heidi kirjoitti...

Kiitokset onnitteluista :) Aivan mahtavastihan tuo menikin! En olisi keväällä tuosta hönöstä uskonut, että noin taidokkaasti jäljestäjää suoraan voittajaluokkaan, mutta kaipa se on uskottava ;)

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut vielä kerran loisto opastettaville! :) Nyt vaan treeniä sinne voittajaluokkaan, niin pääset uimaan..! Rapsu on todellinen tehotyttö!
-Helena

Heidi kirjoitti...

Hah, näytti eilen Minnan kohtalo niin järkyttävän epämiellyttävältä, että ehkä me tyydytään vaan tähän... ;) Rapsu tosin voisi olla toista mieltä, se niin nauttii jäljelle päästessään. Pitää sitä voittajaluokkaakin koettaa, kunhan treenaillaan. Kiitos taidokkaasta opastuksesta ja onnittelut vielä Luigin upeasta suorituksesta! Huomenna kokouksessa nähdään...

Anonyymi kirjoitti...

Onnea onnea vielä Rapsulle tätäkin kautta! Upeaa tosiaan isolla Uulla :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! Eipä ollut teidänkään koirilla huono sunnuntai :) Mörkö oli aivan hirmuisessa agilityvireessä ja Topi kohtasi urheasti laukaukset sekä jäljesti hienosti. Ilohan se on tämmöisten otusten kanssa harrastella :)