torstai 7. elokuuta 2008

Ampiaisten hyökkäys

Tai paremmin Rapsun hyökkäys ja ampiasten kostoisku... Illan agilitytreenejä ajatellen lähdimme lämmittelylenkille. Iloiseksi yllätykseksi seuraamme liittyi suomenajobeagle Nipe, joten suuntasimme kanavanrantaan missä on kunnolla lääniä temmeltää. Valitettavasti lenkki loppui lyhyeen ja treenit jäivät väliin sillä Rapsu pieni järjenjättiläinen löysi metsästä ampiaispesän. Siinä missä Nuusku moisessa tilanteessa ottaa hieman etäisyyttä ja tuumii mistä on kyse, on Rapsun mielestä toiminnan paikka! Mikäs sen hupaisampaa kuin käydä kaivamaan ampiaisia pesästä esille... jep jep. Nipe vielä vierellä avustamassa niin jopa tulosta syntyy. Onneksi huomasimme tilanteen ajoissa eikä koko parvi sentään ehtinyt koirien kimppuun, mutta silti Rapsu sai pistot ainakin korvaan ja ahteriin. Nipeltä löytyi patti kuonosta, mutta Nuusku eli porukan oikea älykkö selvisi näköjään pistoitta. Nuusku ei mennyt pesälle, mutta syöksyi kyllä Rapsua piirittävään ampiaisparveen Rapsun tuskaiset ulahdukset kuultuaan. Pitäähän kaveri pelastaa? No eikä mitä, kaveria piti komentaa, hölmö kun oli...

Rapsu riiputti korvaansa surkeasti koko kotimatkan eikä antanut siihen koskea vaan ravisteli päätään. Kotona sain kuitenkin tilanteen tarkistettua eikä korva pahalta näyttänyt. Ensiapuohjeiden mukaan koetin painaa pistokohtia kylmällä eli pakasteesta kaivettiin itämainen kasvispannu esille, mutta Rapsusta semmoiset pitää syödä eikä tunkea korvaan. Joten vähäiseksi jäi hoitotoimenpiteet. Kuulemma kyytabletti on tilanteessa hyödytön, koska kyseessä ei ole myrkytys, joten jos allergisia oireita ilmenee niin sitten annetaan antihistamiinia. Antihistamiinia ei tarvittu, koska aristusta isompaa yliherkkyysreaktiota ei tullut. Emäntä taisi tilanteessa vaurioitua koiria enemmän ja hänkin henkisesti. Voi Rapsu parka.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rekivaara kommentoi: voi PRK ampiaiset , parantumista ja kohti uusia haasteita!!

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä, ampiaiset ei oo kivoja ;) Pitää katella aristaako Rapsun kankkua vielä sunnuntaina, onko siitä esteiden yli loikkiaksi. Ainakin kaveri oppi jotain, aamulenkillä Rapsun korvan juuressa liihotelleen kärpäsen pörinä sai dumbokorvan pötkimään lujaa pakoon :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi Rapsu raukkaa... Uteliaasta päästä kärsii koko ruumis. Toivottavasti ahteri paranee niin että pääsette Varkauteen.

Anonyymi kirjoitti...

Ahteri näyttää jo hyvältä ;) Ei arista ja korvakin on ok. Kohteliaasti olit mukaellut vanhaa sanontaa, vaikka luulen kyllä, että Rapsun kohdalla olisi pätenyt myös alkuperäinen :)

Tintti kirjoitti...

Voi Rapsu poloista! No onneksi ei mitään vakavampaa ja jos on yhtään siskoonsa tullut, niin ei muista sitä enää kun uuden pesän löytää. Elli nimittäin on kunnostautunut siilien metsästyksessä, eräänä iltana neiti tuli turpa veressä sisälle, kun oli tehnyt pienen hyökkäyksen siili polon kimppuun. No siiliä ei tarvinnut surra, koska on hyvät puolustumekanismit ja Ellikin selvisi muutamalla reiällä. Mutta mutta..seuraavana aamuna, heti siilin etsintään ;)

Anonyymi kirjoitti...

Siskokset kuin ilvekset? Tai jotain... Onneksi iloinen mieli korvaa puuttuvan älyn :)