lauantai 9. huhtikuuta 2016

Tsekkiläistä ja Makkosta

Keskiviikon treeneissä huideltiin menemään alla olevaa tsekkiläistä rataa, jossa tiivistyksen seurauksena muuttui hieman hyppyjen 12-13 linja haastavammaksi (olivat semmoisessa T-muodostelmassa) ja jäi pois hyppy 20.


Alku 1-9 sujui kuin heinänteko (joltain muulta kuin minulta): pakkovalssi (2), pieni linjaus (5), veto omalla liikkeellä (6), lähetys kepeille (9). Poispäinkääntö keppien jälkeen oli haastava, koska hyppy (10) oli niin kaukana, että Sisu ei lähtenyt sitä hakemaan vaan haki takaisin kepeille. Toisen setin alkuun otin viereisellä kentällä  vastaavia kääntöjä kepeiltä putkeen eikä ollut ongelmaa. Sen jälkeen siirryttiin takaisin omalle kentälle, siirrettiin hyppyä hieman lähemmäksi ja hyvin toimi. Siitä sitten hilottiin parilla toistolla hyppy takaisin alkuperäiselle paikalleen. Päällejuoksu (12) ja joku vippaustunkeminen (13), mutta koska lähestymislinja oli hieman erilainen, piti koiraa vetää pois, koska hyppy (13) oli suoraan tarjolla. Lopussa ei ollut mitään ihmeempiä.

Ilmat ovat lämmenneet kivasti, joten seniorit tarkenevat odotella treenin ajan mukana ja pääsevät lämppä- ja jäähkälenkeille hillumaan Pärnän maisemiin. Tykkäävät kovasti käydä säännöllisesti nuuskimassa nekin kulmat. Nuusku kävi fyssarilla maanantaina ja Sisu torstaina. Molemmat nauttivat käsittelystä niin kuin aina, Nuuskulla oli sen perusjumit ja Sisu oli pehmoinen eikä tarvitse uusintakäsittelyä. Perjantaina vietettiin lomapäivää maalla ja kolmikko oli tohkeissaan. Rapsuttimen allergiset oireet ovat palanneet kevään mukana kuin muuttolinnut. Tassut kutisevat märästä, pölystä ja homeista. Kaluamisen kuunteleminen sattuu omiinkin tassuihin. Onneksi iho on muuten kunnossa ja tassutkin rauhoittuvat pesun jälkeen kuivuttuaan. Mutta olenpahan iloinen, kun Sisu on terve kuin pukki. Helppoa on pikkukoiran elo, kun ei ole turhia rasitteita.

Lauantaina aloitettiin aamu Pärnävaaralla Makkosen Soilin koulutuksessa. Ihan huikeat treenit!

©SoiliMakkonen

Vastaanotto (2), takaakierto (7), poispäinkääntösylkkärihybridi (8), sylkkäri (10), sylkkäri (11), takaakierto (12), valssi (13, 14), pakkovalssi (17), heitto (18), leijeröinti (19), välistäveto (21-22), huolellinen ohjaus eikä oletus (23) ja lopussa ei tainnut olla ihmeempiä, kunhan lähettelin menemään.

Haastavinta treenissä oli saada Sisu riman (18) yli, joten en sitten mennyt sinne linjaamaan tai mitään, koska olin ilmeisesti liian tiellä vaan nakkasin sen vaan menemään, jolloin se ylitti riman varmimmin. Tuli kyllä silläkin ohjauksella muutamaan otteeseen reteästi riman ali. Tuossa tapahtui se sama mikä vastaavissa tilanteissa ennenkin eli Sisu tulee niin kovaa, että se ei enää ehdi ponnistaa vaan juoksee läpi. Voisi kuvitella, että putkesta kääntyminen hidastaisi vauhtia, mutta eipä se… Koetin myös putkisäännön (17) toimivuutta, mutta siitä hypylle (18) laitto oli kökkö, ei ollut sylkkärille luonteva paikka vaikka ensin luulin niin. Välistäveto (21-22) oli haastava, toimi, kun otin tarpeeksi sivuttaisetäisyyttä puomilla. Koetin samaan kohtaa versiota valssi (21) ja takaakierto (22) mikä toimi myös, mutta siitä oli sitten jatko vähän haastavampi. Lisäksi koetettiin kohtaan 13-14 leijeröintiä, mutta ei se tuntunut omalta ja Sisu kaarratti miten sattuu. Valsseilla mukana oli tiukka ja kiukkuinen pikkulohikäärme. Saatiin ihan törkeän hienoa settiä tehtyä, jäi vielä läksyjäkin, joten voisiko olla parempi treeni? No ei.

Ei kommentteja: