maanantai 13. kesäkuuta 2011

Puutarhatontut

Nuuskulin allasterapiat ovat tällä erää takanapäin ja loppuviikosta Nupa sai hieronnan, jossa katsottiin tarkemmin lihasten tämän hetken kunto. Oikein hyvältä näytti, lihaksia löytyi eikä otuksessa ollut havaittavissa mitään toispuoleista rasittuneisuutta tai merkkejä polven varomisesta. Joten ehkä tässä nyt voi jo itsekin uskoa elukan toipuneen normaalikuntoon ja lopettaa kantasoluset tunnisteen käytön. Onpas hauskaa. Sen sijaan pitkistä selkälihaksista löytyi pari triggerpistettä, jotka hieronnalla pehmenivät, mutta kertoivat luultavasti siitä, että Nuuskun rantatyttöelämä on lähtenyt vähän turhan räväkästi käyntiin. Rauhallisestihan se on koetettu veteen ohjeistaa menemään, mutta Nuusku, vesi ja rauha eivät kuulu yhteen. Todenmukaisemmin sointuu Nuusku, vesi ja fanaattisuus, sillä Nupa pomppii rannalta veteen kuin hullu järviapina. Perusuimisen lisäksi koetamme harrastaa vähitellen piteneviä rauhallisia uittoja veneen vierellä.

Kelit ovat olleet varsin kuumat, joten metsälenkeille on päästy vain aamulla ani varhain ja illalla hirmuisen myöhään. Kaikkina päivinä ei silloinkaan, kun lämpötila ei ole laskenut inhimillisiin lukemiin ollenkaan. Mutta eipähän tuo ole lupattimia haitannut, uiminenhan on mukavaa liikuntaa ja sillä pärjää pitkälle. Hirmuisen hauskaa on ollut käydä järvipolskinnan lisäksi kanavalla harjoittamassa vastavirtaan uimista, mutta harmikseni siellä on niin paljon muurahaisia, että itsellä alkaa olla rannalla seistessä tukalat oltavat ja vesi on omaan makuuni liian hyistä uimiseen. Joten jos jollain on tiedoissa jalkoihin asennettavat muurahaisenkarkottimet, niin tiedon otan ilolla vastaan.

Parvekepuutarhan hoitaminen on ollut erityisesti Nuuskun mieleen. Saa nähdä miten iloisesti pienen tollerin nakertamat kurkun-, paprikan- ja tomaatintaimet tekevät satoa ja jääkö rucolasta sekä kumppaneista paljoa syötävää, kun Rapsuli niitä niin innokkaasti esimaistelee. Perunat lähtivät komeasti kasvamaan vaikka epäilin hieman, kun Rapsu ehti siemenperunoita hieman pureskella ja juoksuttaa ympäri kämppää istutusvaiheessa. Ilmeisesti potut tykkäsivät vauhdikkaammasta elämänalusta.

Ei kommentteja: