lauantai 4. kesäkuuta 2011

Jos kirsu ei näy, on näkymätön.

Nuuskis kävi keskiviikkona allasterapiassaan ja ravasi reippaasti roiskutellen. Altaaseen menokin oli Nuuskusta hauskaa, itseasiassa nyt allaskertojen loppuvaiheessa Nupa alkoi itse rynnimään altaaseen eikä sitä tarvinnut sinne nostaa. Ilmeisesti häkkyrä alkoi tuntumaan jo kotoisalta. Meno on viime aikoina näyttänyt sen verran hyvältä, että tuumasimme tämän olevan rupeaman viimeinen sessio, kertojahan tuli yhteensä kahdeksan, ja otamme jatkoksi pari hierontakertaa ja siirrymme järviin polskimaan.

Siispä uimakausi on avattu. Pyhäselässä on sen verran lämpöistä vettä, että siellä pystyy oikeasti uimaan eikä tarvitse vain pulahdella. Molemmat elukat nauttivat polskuttelusta täysin rintakarvoin ja uinnin jälkeinen hipiän hoito rantahiekassa sekä nurtsilla vaikuttaisi olevan puoli nautintoa. Nuuskuli on rantalelujen kanssa samanlainen Veden Ahti Pikkunatsi kuin ennenkin. Kaikki mikä lentää veteen on Nuuskuttimen. Siispä taktiikkana on nakata Nupan roudattava horisonttiin asti ja kun Nuuskis on siellä jossain ulapalla pienenä pisteenä, lentää Rapsun lelu järveen, eri suuntaan ja eri etäisyydelle. Silti Nuuskuli välillä yrittää kaarrattaa Rapsun kohteeseen, mutta aiemmista kesistä poiketen Nuusku kuuntelee omalle romulle uintikehoitusta huomattavasti suuremmalla prosentilla eikä mene loppuun saakka ja toisaalta Rapsuli rohkenee nykyään lähestyä omaa leluaan vaikka Nuusku Tyranni Ensimmäinen onkin sitä varastamassa. Tokihan niille voisi viskellä rojuja vuorotellen, mutta se menisi aivan liian helpoksi ja tylsäksi.

Muuallahan minä en Nuuskulle enää mitään viskele, koska sen kierrokset nousevat pilviin noudoissa, mutta vedessä sen voi tehdä turvallisesti, koska Nuusku menee käskystä ensin uimaan ja sitten vasta saa heiton, joten mitään koipea vahingoittavaa sykyilyä ei pääse tapahtumaan. Hirmuisen innoissaan se on, onhan sillä taas joku harrastus. Ja mahtavaa on huomata siinä taas sama tekemisen aiheuttama uupumus kuin aktiivisena harrastusaikana. Kotona nukkuva Nuuskuli on aivan poikki ja tunkee kuonon tassun alle, mikä tarkoittaa sitä, että ei saa häiritä, minä nukun nyt. Näkymätön Nuusku kerää voimia seuraavaan uintireissuun.

Ei kommentteja: