sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Mika Moilasen koulutus osa II

Olipas taasen hyvät treenit :) Eilisiä uusia käskysanoja sovellettiin päivän ratapätkissä, ja Nuusku onnistui niissä tosi hyvin.


Eka rata (yllä oleva kuva, 1-14) mentiin siten, että itse pysyttiin hyppyjen välissä keskilinjalla, kuvassa ylös- ja alaspäin liikkuen, mutta ei lähestytty hyppyjä. Otin siis Nuuskun hypyn 1 yli ja lähetin hypylle 2 hop-käskyllä ja siitä hypylle 3 kierrä käskyllä. Eli yhdistin molemmat siivekkeen kiertokäskyt. Tämän olisi voinut tehdä pelkällä hop-käskyllä, mutta koska halusin, että Nuuskuli tajuaa takaakiertää hypyn 3 eikä tulla hyppyjen välistä niin tein molemmat käskyt. Ja samalla tavalla koko rata läpi. Nuuskutin toimi tosi hyvin, irtosi ja teki juuri kuten halusin vaikka en liikkunut hyppyihin päin.

Toka rata oli sama, mutta koira ohjattiin persjätöillä. Yhtään valssia tai muuta kuviota ei saanut thdä vaan kaikki käännökset perjätöillä. Olen ottanut Nupan kanssa jonkin verran persjättöohjausta, mutta ihan yksittäisiä ja aika erityyppisissä paikoissa, joten tämä oli uutta molemmille. Tein siis samat käskyt kuin ykköspätkällä, mutta lisänä oli erilainen oma liike. Nuusku suoriutui radasta varmasti ja hyvin, mutta Nuusku ei kuitenkaan edennyt räjähtävällä vauhdilla, minkä laitan osin hirveän helteen ja osin uusien käskyjen & ohjauksien piikkiin. Eiköhän vauhtia tule tuohonkin ohjaustyyliin, kunhan sitä treenataan niin paljon, että Nupatsin tietää mistä on kyse. Tosin Mika sanoi, että teen sen virheen, että kun huomaan Nuuskun vauhdin hiipuvan lopetan toistot siihen, vaikka juuri silloin pitäisi vaatia koiraa työskenetelemään täysillä ja otettava pätkä uudestaan siten, että vauhtia tuee. Että ei opeteta koiralle lusmuilua. Tuo on täysin totta, ja olen kuullut siitä ennenkin. Joko pitää osata lopettaa ajoissa hyviin toistoihin tai sitten jaksaa toistaa niin kauan, että saa uudestaan hyvän suorituksen.Kolmospätkä oli sitten vauhdikasta menoa. Oleellista oli saada mukaan ennakoiva ohjaus eli tehdä koiralle selväksi putkeen 4 mennessä, että putkesta käännytään oikealle ja putkeen 6 mennessä, että putkesta käännytään takaisinpäin vasemmalle. Hypylle 7 hauveli heitetään hopilla siten, että se hoksaa luikahtaa takaisin putkeen ja loppusuoran täysillä. Meillä meni joka kerta esteiden 4 ja 5 väli hieman pitkäksi, olisi voinut olla tiukempi, parin yrityksen jälkeen putkesta 8 Nuuskutin kääntyi tiukasti taaksepäin, mutta minun ohjaus tökki hypylle 7 ja Nuuskun vauhti ehti hiipua hieman ennen sitä.

Mutta oli oikein kivaa, ja illalla onkin Rapsun vuoro vetää tolleriagilityssa hieman mukaeltuna näitä kuvioita. Jiihaa.

Ei kommentteja: