lauantai 26. tammikuuta 2008

Haaveissa koirarukkaset

Aika agilitykeskeisiä kirjoituksia alkaa näköjään tulla... Tämän päiväisen tolleriagilitykerran ilona oli Sadun ja Sirkun suunnittelema vauhdikas rata. Nuusku porhalsi radan tyylilleen uskollisesti eli hyvin. Muutamat kurvit tosin olisivat voineet olla tiukemmat ja minun ohjaus keskittyneempää. Jos jätän ohjauksen puolitiehen, näyttäisi Nuusku ohjaavan itse itseään... Kaikki käännökset olisi saanut tiukemmiksi paremalla ohjauksella, mutta ei tänään oikein irronnut.

Nuuskulla oli kyllä hyvä vire ottaen huomioon, että Nuusku palasi vasta tällä viikolla juoksutauolta. Tiistain treenit menivät ehkä hieman paremmin, mutta luulen olleeni itse silloin kannustavampi. Harmikseni tänään Nuusku ei malttanut odottaa omaa vuoroaan Rapsun tehdessä töitä, vaan sen suhteen maltti oli pentukoiran tasolla.

Rapsu puolestaan on hyvin lähellä rukkastehtaalle joutumista. Oli kyllä taas semmoista menoa, että ei ikinä. Paitsi mitä nyt viime maanantaina :) Taitaa olla Rapsulle juoksu tulossa tai teini-ikä pahenee entuudestaan, sillä Rapsu saa päähänsä aivan yllättäen lähteä haukkumaan hallin seinällä roikkuvaa lanaa, roskista tai pöllimään penkillä lojuvia rukkasia. No tuo rukkashomma nyt ketään yllätä, mutta hermothan sitä menee. Silloin kun Rapsu kulkee, kulkee se vauhdilla ja hyvin, mutta tätä nykyä liian usein korvat/ aivot tipahtaa hypätessä ja suunta alkaa olla muu kuin pitäisi. Kyllähän se nopeasti takaisin kipittää kun ääntään korottaa. Joten jos tykkää käyttää ääntä koiran kanssa, täältä löytyy hyvä treenikaveri... Miusta olisi kuitenkin rentouttavampaa kommunikoida ihan normaalilla äänellä ilman kirosanoja.

Ehkäpä sitä pitäisi palata perusasioihin ja helpompiin treeneihin, jos Rapsuli ei vaikeampiin malta kehittyä. Hioa sitä minkä se osaa paremmaksi ja pikku hiljaa taas vaikeuttaa. Pitänee keskustella Rapsun kanssa asiasta. Jospas meillä sitten alkaisi taas yhteistyö toimia entiseen malliin. Jotain toivoa?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heidi, sinun radat on kyllä paljon kivempia ja kekseliäämpiä. Topillakin oli vauhti kateissa, taitaa olla kyllästynyt hitaaseen ohjaajaan. Kyllä on videolta järkyttävää katsoa, millainen kömpelö idiootti sitä itse onkaan.
Unohdettiin kokonaan sunnuntain lenkki; oliko siellä porukkaa?

Anonyymi kirjoitti...

Enkä osaa edes kirjoittaa tänne... Anonyymi olin siis minä

Anonyymi kirjoitti...

No jaa, enpä kyllä ole samaa mieltä! Miusta onnistuitte varsin hyvin radan suunnittelussa. Pitäis varmaan joskus opetusmielessä videoida muidenkin radat ja pitää videoilta, että hävettäis jokaista tasapuolisesti... ja voisi oppia, kun näkisi oman ohjauksensa. Aloittelijoille se olisi tosi hyvä. Siis ei häpeä vaan oppi. Eli vink vink videokameran omistajalle... :) Ihan olimme keskenämme Nuuskun ja Rapsun kans lenkkeilemässä, ei sinne kukaan muu muistanut tulla...