keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Hurmiossa hurjastelua

Viime viikon valmennuksessa testattiin takaaohjausten toimivuutta kovassa vauhdissa osana erilaisia ratakohtia ja voi tytöt, että ne pelitti! Sisu oli kaikkinensa aivan huikea, mutta niinhän se aina. Valmennuksen jälkeen fiilis oli sellainen, että ajattelin suunnata Halli-SM-kisoihin voittamaan ja sellaisen tunteen saavuttaminen kertoo vähintäänkin onnistuneesta treenistä!

Perjantain tokotreeneissä vahvistettiin vauhdikkaita pysäytyksiä putken kautta. Sisu seisahtui täpäkästi eikä lähtenyt toistoissa ennakoimaan. Pätevä! Sanallinen käsky ei kuitenkaan ole vielä sisäistynyt vaan käsimerkillä mentiin. Toisessa setissä kerrattiin merkin kiertoa noutokapuloiden ja hyppyjen ympäröimänä. Tämä oli Sisulle helppoa, koska sanallisia erotteluja on tehty aksassa niin paljon, että lohikäärme ei helpolla huijauksiin narahda. Hörökorvat kuuntelivat tarkkaan tehtävänannon.

Lauantai-iltana nautiskeltiin Iran koulutuksessa. Rata oli profiililtaan ihanan eurooppalainen eli vauhdikas, virtaava ja koiran irtoamista sekä itsenäistä esteosaamista edellyttävä. Puhdasta nautintoa alusta loppuun. Tekeminen tuntui yhteistyöltä. Sisun tekninen osaaminen sekä itseluottamus itsenäisessä työskentelyssä olivat edukseen, ja tykkäsin itsessäni siitä, että luotin Sisun osaamiseen ja annoin sen hoitaa tonttinsa enkä varmistellut. Alan kehittyä!

Maanantaina kipaistiin Sisun kanssa hallilla tempaisemassa hieman puomin perustreeniä. Seitsemän simppeliä toistoa putkesta puomin kautta suorapalkalle erilaisin ohjaajan liikkumisin. Koska flunssa kutkutti kurkussa ja lauantain juokseminen turvotti nilkassa, liikuin aika minimaalisesti ja hitaasti. Keskityin lähinnä sivuttaisliikkeen sietoon ja siinä sietokyky vaikutti olevan mainio.

Maanantaista perustreeniä puomilla.

Luppakorville kuuluu hyvää vaikka pakkaset ovatkin pitäneet lenkit lyhyinä. Nuuskun liikkuminen on kuitenkin reippaampaa viimekertaisen polven laser-käsittelyn ansiosta ja Rapsutinkin pääsi pitkästä aikaa fyssarille senioritsekkaukseen. Myös Silakka kävi urheilukoiran ennaltaehkäisevässä huollossa. Kuten aina, molemmat olisivat jääneet niin mielellään Helin maskoteiksi.

1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Tuo puomi <3