tiistai 3. toukokuuta 2011

Ranskalaisen kertausta

Vaikka agilityn kisainto on hiipunut ja rippeetkin kadonneet saloille, treeni-intoa löytyy edelleen. Lähdettiin tänään Rapen kanssa pitkästä aikaa kentälle ja oli lystiä vaikka molemmista olikin paras terä kateissa. Minulla flunssan jämät painoivat keuhkoissa ja Rapsu taitaa olla valeraskaana. Otettiin siis maltillisen vähän toistoja, jotta molempien koneet kävivät edes kohtuullisesti.

Ohjelmassa oli ranskalaista eli muunnelma Johan Canallin pääsiäissunnuntain treenistä. Homma alkoi oikein loistokkaasti, kun päästiin virheettä vallan yksi este! No saatiin me hinkuteltua ihan kelpo pätkiä ja otettiin kehityksen vuoksi ratatreenin sijaan vaihtoehtoisia ohjausvaihtoehtoja ohjelmaan: sylkkäriä ja poispäinkäännöstä. Sylkkäri oli aika räpellystä, koska ajoitus oli minulle hankala eikä Rapsulikaan ollut irtovalla tuulella, joten ohjaus toimi oikeastaan ainoastaan Teuvo Tiikerin ollessa palkkana hypyn takana. Alussa Tepa oli melkoisen houkuttava, mutta lopulta Rapsuli malttoi hoitaa homman loppuun saakka eikä oikaista suoraan vinguttamaan. Jyvälle kuviosta päästiin, mutta kyllä tämä tarvitsee molemmilta roimasti harjoitusta tullakseen sujuvaksi. Poispäinkäännös toimi takaakierrolla kivasti, minulla oli tuntuma ohjaukseen ja Rapsu haki hypyn pienellä kaarteella hypäten oikeaan suuntaan, mutta käännöksen jälkeen Rapsu oli vähän, että "täh, mitäkäh?" Vaatii harjoitusta tämäkin ollakseen sulava loppuun saakka.

Treenin jälkeen lähdettiin Katjan ja kelpieotusten kanssa Kuhasaloon jäähdyttelylenkille. Rapsu hiihteli varovasti kelpojen perässä, kun ne välillä tuijottelivat. Mutta kylläpä sitä mieli lepäsi järvenrannalla, ihan tuli retkitunnelma ja tulentekotarve.

Ei kommentteja: