perjantai 21. kesäkuuta 2019

Kukkaistytön läksyt

Lemmikit lemmikillä.

Kesäkuulle on mahtunut muutama valmennus ja niihin liittyviä läksyjä on otettu haltuun. Täydellisiin  ratoihin vaaditaan tällä hetkellä ohjaajalta parempi liikkuminen kisamittaisessa treenissä. Pätkissä sujuu kaikki, mutta kun vedetään rataa, ajaudun aina jossain kohdassa liian syvälle ja sen jälkeen alkaa krooninen myöhästyminen, joka lopulta kasvaa niihin mittoihin, että a) en vain ehdi tai b) kuvittelen, että en ehdi ja alan hutiloida, olettaa enkä ohjaa. Kun taas keskityn kokonaisuuden hallintaan ja olen päätymättä omituisiin paikkoihin, meno on hyvinkin timanttista.

Lisäksi Sisulle pitää opettaa vahvemmaksi hyppyhäiriöstä luopuminen puomin jälkeen. Pikkukoira jää kiinni takaakiertohaaveeseen ja sen jälkeen sitä on hitusen hankala ohjata oikein mihinkään. Ei se sinne takaakiertoon vihjeettä painele, mutta menettää aikalailla keskittymisen kaikkeen. Jos sen mieliksi vedetään puomilta takaakiertoon ja intohimo on hoidettu pois alta, niin sen jälkeen pikkukoira voi keskittyä puomin jälkeen ihan millaisiin jatkoihin tahansa. Mutta jos edessä kuiskuttavalle hypylle ei pääse, niin pasmat menee sekaisin. Kaikkea sitä. Tai no sitähän sitä saa mitä vahvistaa, hirveän helppoahan se on ollut puomi treenata takaakiertojen kautta, että katsonpa peiliin.

Lisäksi lohikäärmeen kuukauteen on sisältynyt koulumaskottin rooli vajaan viikon verran ja filmitähteys. Oikein hienosti koulumaskotti suoriutui ja oli viihdyttävää seuraa. Asuntola on jo niin tuttu paikka, että Silakka vetäisee heti koivet suoraksi ja unet kuonoon. Viimeksi oli oikein luksustakin, kun Lupsukka oli ainoana hauvelina paikalla, joten oli hiljaista ja rauhaisaa. Filmitähdeksi Lupukka on päässyt agilityn etäkurssien opetusvideoille, niiden kuvaaminen on hirmuisen mukavaa puuhaa ja tulee vahvistettua taas perusasioita Sisunkin kanssa.

Luppakorvat voivat hyvin, joskin helle ei ole heille oikein suotuisa. Kovin on kuuma eikä ulkoilut ole kummoisia, kun näyttää käyvän sydämen päälle. Onneksi vedet ovat lämmenneet sen verran, että myös seniorikoirat kokevat kahlailun ja uinnin mieluisaksi, ja vesileikkien jälkeen irtoaa hyvät pentuhepulitkin.


Ei kommentteja: