maanantai 5. kesäkuuta 2017

Nenä ja kontaktikenraalit

Voisiko ihanammin aamu enää alkaa kuin hieronnalla? No ei voisi, jos nelijalkaisilta kysytään. Tai no ehkä hieronnalla lihapadan ääressä. Loppuviikosta oli Nuuskun perinteinen kuukausihuolto ja Sisun "onhan kaikki kunnossa SM-kisoihin"-tsekkaus. Seniori vetreytyi taas silmissä ja juniorilla oli kaikki kunnossa.

Viime viikolla Sisun vieraili nosework-koulutuksessa. Pikkukelpi oli eri pätevä laatikkoetsinnän alkeissa. Kotosallahan eukalyptuksen hajua on jokusen kerran tehty tutuksi naksuttelun ja hajuerottelun avulla, joten tämä laatikkohommeli oli hauska tuttavuus. Sisun mielestä treeni oli epäilemättä superhauska, koska se oli pääasiassa namin syömistä :) Ensin herkkuja syötiin erilaisiin kyhäelmiin asetelluista tyhjistä laatikoista, sen jälkeen niitä etsittiin monenmoisista laatikkoasetelmista ja lopuksi mukaan otettiin vielä haju. Sisun nenä kävi isolla tuhinalla! Pitää hankki jotain lootia kotiin ja päästää seniorit myös puuhiin.

Eilen hurautettiin Hennan ja Aroonan kanssa kisareissulle Varkauteen. Sisun kanssa tavoitteena oli saada kontaktit onnistumaan tiukimmalla kriteerillä myös kisatilanteessa ja siihen tavoitteeseen päästiin hienosti. Pikkukelpi teki kontaktit ripeästi, jäi alastuloille napottamaan itseensä tyytyväinen, mutta tiukka ilme kuonollaan ja vapautui vasta luvan kanssa. Ohjaajansa pysyi myös itselleen asettamassa kriteerissä eli keskittyi kontaktiesteisiin radalla, varmisti katsomalla että koiransa tekee ne opetetulla tavalla, nautiskeli työnsä hedelmästä laskemalla kahteen ennen vapautusta ja oli iloinen. Kisakirjaan ei kuitenkaan tällä kertaa tullut merkintöjä, kiitos ohjaajan ohjausten unohtumisen muutamissa kohdissa (onnen pulppuaminen, kun kontaktit meni niin hyvin...) sekä jonkun tilastoriman tipahtamisen. Pieniä kauneusvirheitä, mutta ne eivät edes harmittaneet, koska kisojen tavoite oli saada kontaktit onnistumaan niin varmasti, että niitä ei tarvitse SM-kisaradoilla miettiä saati varmistella. Nyt on enää ohjelmassa yksi valmennus ja sen jälkeen nostetaan agilityn osalta tassut kohti kattoa ja lasketaan ne maahan vasta Lappeenrannassa.

Ei kommentteja: