Rapsu

 

Rapsu, Rapsutin, Rapu, Hapsu, Hapsuli, Hape, Hapero, Pikku Kaveri, Luikku Luikeroinen.

FI JVA Absolutis Ultimate Rose
novascotiannoutajanarttu
s. 17.2.2006
k. 17.2.2021
säkä: 42 cm
paino: 13 kg

Muuta: perinnöllinen atopia, 20 allergeenia mm. lukuisat ruohot, heinät, puut, homeet ja ruoka-aineet. Hoidettu siedätyshoidolla 2007, oireet palasivat 2011, joten 2012 aloitettiin uusi siedätyshoito.  Rapsulta leikattiin neljä nisäkasvainta alkuvuodesta 2016. Kasvaimet katosivat matkalla patologille, joten niiden laadusta ei ole tietoa. Lääkitys sydämen vajaatoimintaa aloitettu kesällä 2016. Samaisena kesänä havaittiin myös kuulon heikentyminen, korvat ovat enää koristeena. Tammikuussa 2017 Rapsulta leikattiin onnistuneesti pahanlaatuinen kasvain vasemman takajalan imusolmukkeen läheisyydestä.

→ KoiraNet

Rapsu on vilkas viipottaja, aina innolla mukana ja Nuuskun lailla nauttii yhdessä tekemisestä. Rapsu yleensä toimii ennen kuin ajattelee. Nuorempana vauhti oli aina täysillä, mitään välimuotoja Rapsu ei tuntenut, mutta iän myötä Rapsustakin on alkanut löytyä harkintaa innokkuutta kuitenkaan kadottamatta. Huumorintajua ja vekkuli-asennetta Rapsulta löytyy vaikka muille jakaa.

Vilkkaalla ja vilpertillä Rapsulla on hyvä keskittymiskyky ja halu yhdessä tekemiseen. Rapsu kykenee myös rentoutumaan tilanteessa kuin tilanteessa ja esimerkiksi päivänokoset kisa-/koepaikalla onnistuvat mainiosti. Työskentelijänä Rapsu on hiljainen eikä harrasta klassista tollerikiljuntaa edes vuoroaan odottaessaan. Ulkoillessa Rapsu ei tuhlaa aikaa istuskeluun vaan tutkii, nuuskii ja viipottaa sillä maailma on mielenkiintoinen. Elämän parhaisiin asioihin Rapsun mielestä kuuluvat agility, mejä, marjastaminen, hanskat, tennispallot ja hippasilla olo kavereiden kanssa. Rapsu on myös varsinainen halipupu ja sylimussukka, joten kainaloon käpertyminen onnistuu Rapsulta aina :)

Ultimate Rose = ylivoimaisesti paras ruusu, tähdittää elämää


AGILITY 
Maailman paras harrastus, jos Rapsulta kysytään! Rapsu kisaa MEDI 3 -luokassa ja vikkelänä lennokkina on saavuttanut jopa jokusen voiton kolmosissa (2 x SERT-A, 1 x SERT-H). 

MEJÄ 
Rapsulla on maailman paras kirsu ja Rapsu onkin nuuskutellut itsensä Suomen jälkivalioksi (FI JVA) sekä kahminut Kamun maljan (2012). Rapsu jäljestää nykyisin omaksi ilokseen, koska Rapsulla on ilmennyt vanhemmalla iällä ääniherkkyyttä, joten laukauksensietotesti ei olisi Rapsuttimelle enää innostava avaus koepäivälle vaan välttämätön paha ennen jäljelle pääsyä. KoeselostuksetRapsu mejäkokeessa -juttu Puskapostissa 4/2008

MUUT HÖPSÖTYKSET
Rapsu on kiltti ja kuuliainen harrastuskaveri, mutta ei ehkä sieltä nohevimmasta päästä. Tai sanotaanko kauniisti, että Rapsu on erilainen oppija eikä ohjaajansa aina oivalla kuinka saada pienet aivosolut kohtamaan oikeaan aikaan. Joka tapauksessa tottelevaisuuskoulutusta on Rapsun kanssa hauska harrastaa. 

Tutustuminen rauniokoiratoimintaan oli mahtava kokemus ja rauniot sulattivat Rapsun sydämen. Rapsu osoitti siinä varsinaista kirsun käytön hallintaa, tuulten ymmärrystä ja ihmisrakkauttaan eli erinomaisia pelastuskoiran ominaisuuksia. Valitettavasti rauniokoirarata on ampumaradan vieressä, joten lajiin sukeltaminen tyssäsi ääniherkkyyden nostettua päätään.

Onneksi on äänettömiä lajeja ja PK-HAKU sopii sinikirsulle, koska Rapsusta ihmiset ovat ihania, joten ei ollut hämmästyttävää, että Rapsusta metsään kadonneiden etsiminen on hauskaa! Rapsu pääse maastokaudella tolleriporukan kanssa hakuilemaan, ihan omaksi iloksi ilman koetavoitteita.

Nuorempana Rapsu on esiintynyt näytelmissä hyvällä menestyksellä, tassussa on mm. 4 x SERT ja yksi CACIB. Näyttelyarvostelut.