torstai 13. heinäkuuta 2017

Viimeisetkin talviturkit Pieliseen

Hirmuiset helteet = mökkiloma. Sisu lojui auringossa, Nuusku nukkui varjossa ja Rapsu pötkötti vähän missä sattui. Kaikki virkistäytyivät uimalla, aktivoituivat ruokaa kerjäämällä ja rellestivät mölkkykentällä.

Sisulla oli vartiointivastaavana rankkaa, sillä tontille toistuvasti tunkeutuva vihollinen takasi puolustushommien riittävyyden. Valppaana piti olla, ettei mokoma häntäänsä iloisesti heiluttava elukka päässyt sentään sisälle saakka! Saaren aboriginaali sai toistuvat lähdöt, melkoisen äänekkäät sellaiset koko triolta, mutta silti se toiveikkaana koetti tulla hieromaan tuttavuutta useampaan otteeseen.

Onneksi ilma- ja vesialueiden partiointi meni lupsakammin. Niihin ei tarvinnut puuttua vaan niitä tarkkailtiin lähinnä mielenkiinnosta; onhan se kiva seurata kirjosieppopoikueen eloa, tarkkailla minkälaisia ötököitä ja matoja pönttöön kuljetellaan ja henkeä pidätellen toivoa, että ei kai se poikasista uteliain tipahda pöntöstä maailmaa tutkimaan. Onneksi ei, tyytyi vain kurkistelemaan oviaukosta siihen saakka, kunnes emo saapui mato suussa ja tuuppasi sen takaisin pesään. Takatukka puolestaan polski rannassa kahdeksan poikasensa kanssa, kovin luottavaisesti ne uskalsivat hillua kuonon mitan päästä nelijalkaisista.

Mökkilomalta palattiin hetkeksi treenaamaan Kallan ja Tuitun kanssa. Kaimallani oli taskussaan oikein mukava Caloanderin Jennan treeni, jossa päästiin Sisun kanssa testaamaan mm. erilaisia kuvioita pujottelun aloitukseen ja lopetukseen, putkiin hirttoja sekä sivuttaisia hyppyjä. Kaikki kohdat saatiin sujumaan varsin lupsakasti erilaisin vaihtoehdoin, mutta putkiin hirtoissa oli pientä tahmeutta, joten niitä pitää hioa vielä varmemmiksi. Oma pää ei kestänyt valssipyörityksiä yhtään, tuli suorastaan huono vointi, mutta onneksi on vaihtoehtoja :) Lisäksi pitäisi oppia tiedostamaan se milloin liikun radalla ja milloin olen paikoillani, kuvittelen nimittäin usein liikkuvani vaikka seison :D

Ei kommentteja: