keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Tuplanolla

Valehtelisin, jos väittäisin, että viime lauantain kisapäivä ei olisi ollut paras päivä aikoihin! Noh, toki on vielä petrattavaa, että saavuttaa taas saman ohjausrytmin kuin ennen taukoa, mutta silti. Neljä rataa pelkkää parhautta!

Ensimmäisellä radalla minua jännitti ihan höpönä, koska a) takana kisatauko, b) takana oma loukkaantuminen, c) takana treenitauko, d) päällä Sisun valeraskaus ja e) pienenä paineena SM-nollien keruu. Jännitys näkyi vähän kehnona rytmityksenä ja hosumisena, johon Sisu reagoi muutaman kiellon arvoisesti ja hyllytin radan otettuani yhden hypyn uudestaan saadakseni oikean lähestymisen kieltohypylle. Kieltoja lukuunottamatta oivallista tekemistä, virheetöntä ja nopeaa menoa.

Toisella radalla ei jännittänyt enää yhtään, kun oli varmuus hyvästä Sisun tekemisestä (valeraskaus ei loistanut läsnäolollaan), kisa- ja treenitauko ei näkynyt radalla eikä oma jalka kipeytynyt. Vedettiin hyvällä kiukulla, harmillisesti kaksi rimaa tuli alas. Rimojen tiputus on epätyypillistä Sisulle ja analysoituani tilanteet tajusin, että olin käännöissä myöhässä ja Sisu koetti vastata muuttuneeseen ohjaukseen viime hetkellä, mutta ei enää pystynyt. Se oli lataamassa suoraan ja yritti viime hetkellä myöhästyneen ohjauksen mukaisesti koota hyppyä. Vaikka pikkukoira taitava onkin, niin ihan kaikkeen ei kukaan pysty.

Kolmas ja neljäs rata menivät nappiin molemmat. Puhtaasti vedettiin ja sijoituttiin ykköseksi ja kakkoseksi. Aivan huikeat vedot! Jotenkin mukava mennä radalle, kun tietää, että hauvelin taitotaso on sellainen, ettei tarvitse jännittää osataanko vaan voi vaan nauttia yhteisestä tekemisestä.

Tulkaa jo! ©KaisaJalava

Nuusku ja Rapsu olivat mukana kisamaskotteina ja molemmat olisivat halunneet jäädä halliin a) siivoamaan pohjaa nameista ja b) vähän aksaamaan. Metsälenkkeihin joutuivat reppanat tyytymään, mutta onneksi niihin saatiin sunnuntaina seuraa vanhoista kavereista, kun Ella ja Iita upouudella Inkalla höystettynä saapuivat huudeille.

Mie tuun! ©KaisaJalava

Ja mie! ©KaisaJalava

Maanantaina hurautettiin Kuopioon valmennukseen. Silakka oli eri pätevä ja tienasi pipon! Hienosti komppasi ohjaajan heikkouksia. Läksylistalle tuli linjaan kuljettaminen, joten sitä on luvassa loppuviikosta!

Pipolla kidutettu kelpie.

Ei kommentteja: