lauantai 29. huhtikuuta 2017

Valmennusta ja nenäjuttuja

Tiistain valmennuksessa tehtiin Silakan kanssa ratatreeniä (1-30) ja tulipa vahvistettua epämukavuusalueen ohjausvalintoja. Juoksukuntoisena olisin valinnut ensimmäistä neljää estettä lukuunottamatta ihan eri sijoittumiset ja ohjaukset, mutta hienoa oli huomata, että ratakokonaisuus taittuu näköjään muillakin tyyleillä eli pääosin vippauksilla ja poikkareilla, taisin yhden backlapinkin joutua ottamaan repertuaariin. Sisu oli ajoittain villillä tuulella, tai no villillä ja villillä, mutta huomasi kyllä, että ollaan viime aikoina vahvistettu putkiin irtoamista ja itsenäisiä välistävetoja, koska niitä neito tarjoili sinänsä ihan hyviin, mutta ei kuitenkaan suunnitelman mukaisiin, paikkoihin. Kokonaisuutena kuitenkin pikkukoira antoi parastaan ja teki huippuduunia vaikka ohjaus ja ohjaajan liikkuminen olikin omituista totuttuun nähden. Huikeaa etätyöskentelyä!

Läksyksi tuli ainoastaan ahdistettu avokulma, joten sitäpä sitten perjantaina! Putki syötti kolmosväliin ja hartialinjalla yliohjaamalla otuksen sai aloituksen vieressä napottaville ansaesteille. Tilaa ei ollut omalla liikesuunnalla auttamiseen eikä aloitukseen ehtinyt avuksikaan änkeytymään, joten Sisun piti kyetä hakeutumaan oikeaan väliin ihan itse. Eilen siihen saatiin hyvää settiä ohjurin avulla. Kakkosväliin ohjuri, jonka sai häivytettyä parilla toistolla pois ja sen jälkeen pari onnistunutta aloitusta ilman apuvälineitä. Hyvä Sisu!

Läksynä ahdistettu avokulma (1-4). ©ProPerro

Kuluneella viikolla aloitettiin noseworkin käytännön harjoittelut. Noita alkeitahan voipi tehdä monella tapaa ja luonnollisesti kehittelin omani. Kaikilla nenät pelittää eukalyptuksen tuoksulle ja Sisulla on suloisin ote luontaiseen ilmaisuun. Se jää rauhallisesti hajulle, kun taas Rapsu alkaa hakata kohdetta ja Nuusku räpeltää kaikkea mahdollista nanosekunnissa. Mielenkiinnolla odotan miten kehitys etenee, koska tällä hetkellä työskenty on kaikilla itselleen tyypillistä: Sisu hikaroi, Rapsulla on maailman kovin kiire ja Nuusku on fanaattinen.

Ei kommentteja: