tiistai 3. tammikuuta 2017

Vuoden ekat

Vuodenvaihde sujahti perinteisesti maalla, jossa ei ollut kummempaa pauketta. Jotain kaukaista poksahtelua kuului pihalla pissireissulla, mutta se oli niin vaimeaa, etteivät kuuroutuneet vanhukset sitä kuulleet eikä nuorin välittänyt. Siinä missä Sisu sai viime viikolla olla onnistuneesti suuri pelastuskoira, pääsi Rapsu paneutumaan onnistuneesti terapiakoiran rooliin. Kenen tahansa pienen ihmisen koirapelko hälvenee, kun rauhallinen isokorvainen harmaahapsu heiluttaa häntää ja hamuaa herkkuja hellästi pehmeällä turvallaan. Ja kuka tahansa eksynyt koira löytyy kadoksista, kun tarkkasilmäinen ja -vainuinen vauhtihirmu kartoittaa alueen valonnopeudella.

Sisu nautiskeli sunnuntaina vuoden ekat treenit Pärnällä Martan, Elsan, Tuitun ja Kallan seurassa. Viipotettiin alla olevaa vauhdikasta rallia. Tein Sisun kanssa yhden lyhyen setin, kun se veti niin hyvin, että mitäpä sitä hinkkaamaan. Ensin lennettiin 1-11. Vastaanotto (3), persjättö (5-6), poispäinkäännös (10), japsi (11) ja valssi (11-12). Sujui kuin tanssi eikä jääty sitä sen enempiä hiomaan vaan leikkimisen jälkeen liihotettiin 11-24. Leijeröinti (13-14), persjättö (16-17), valssi (17-18) ja sittenpä vaan juostiin lujaa!

©KatriPirinen

Sisulle treenin hankala kohta oli A-este ja se vaati muutaman toiston. Sisu luisti siitä pari kertaa, pysähtyi A-esteen alastulon eteen poikittain nähdäkseen putkea kohti kipittävän ohjaajansa. Vaikea oli pikkukoiran jäädä yksin niin kauas ja omituiseen suuntaan. Mutta muutaman palkatun toiston jälkeen siinä ei ollut ongelmaa vaan kelpi pystyi pysymään kriteerissä. Mie puolestaan olisin voinut lähteä liikkeelle paremmin putken (7, 15) jälkeisistä tilanteista. Ehdin kyllä jatkoon, mutta liikkeellelähtö tuntui aluksi ihmeelliseltä paikoillaan juoksulta. Pitää saada lisää tehoja jalkoihin! En kuitenkaan jäänyt niitä kohtia hinkkailemaan, kun Sisu toimi niissä niin mainiosti :) Mutta olipa ihan huipputreeni, semmoinen molempien aksaitsetuntoa kohottava setti!

Vuoden ensimmäinen valmennus lupaa hienoa vuotta! Hurautettiin Sisun kanssa maanantaina Kuopioon ja kylläpä taas kannatti. Lupsu oli järkyttävän taitava ja sen kehitys viimeisen kolmen kuukauden aikana on ollut rakettimaista. Asiat, jotka eivät ensimmäisellä valmennuskerralla sujuneet mitenkään, ovat nykyään lastenleikkiä eikä valmennusta ole takana kuin seitsemän kertaa :O Toki duunia riittää, mutta sehän kuuluu asiaan. Läksylistalle lisää nenäkosketusta käteen ja välistävetoja sekä putki-keppi-erotteluja kovasta vauhdista. Tosin pakkasennusteet lupaavat treenitaukoa, joten katsotaan missä vaiheessa päästään taas läksyjen kimppuun.

Ei kommentteja: