sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Pakkasneidot

Kuluneen viikon kuurapartakelit eivät houkuttaneet kolmikkoa kovinkaan pitkille lenkeille. Jos kolmikko olisi pukeutunut takin (Rapsu), tuplatakin (Nuusku) ja takin sekä fleecen (Sisu) lisäksi tossuihin, olisi lenkeille voinut jonkin verran enempi pituutta laittaa, mutta koska 12 tassun sullominen tossuihin ei vaan houkuta, ovat lenkit pysyneet sellaisina, että ketään ei ala paleltaa (Sisu), niveliin ei ala kolottaa (Nuusku) eikä pumppu tilttaa (Rapsu). Onneksi löysäily ei ole noita haitannut vaan tyypit ovat keskittyneet antaumuksella loikoiluun ja päiväuniin. No saattaa olla, että Rapsu rohmusi loikoilun ohessa myös lounassalaatin.

Sisätiloissa Sisun kanssa ollaan vahvistettu nenäkosketusta käteen ja vähän jotain tokojuttuja, ja Nuuskun & Rapsun kanssa on höpöstelty jotain treeninamien syönnin verukkeeksi. Kelien lauhduttua -11 asteeseen päästiin Sisun kanssa vallan juoksulenkille ja se oli kivaa se. Lumisilla poluilla ja auraamattomilla reiteillä juoksemisessa on sitä jotain.

Vähemmän iloinen kuuluminen on sen sijaan Rapsuttimen vointi. Loppiaisesta alkaen sen suolistossa on ilmennyt jotain ongelmaa, aivan hirveää rolinaa ja kurinaa yöt läpeensä eikä siinä nuku vatsan omistaja eikä vatsan omistajan omistaja. Ruokahalu on myös kateissa mikä Rapsun ollessa kyseessä viittaa hyvin huolestuttavaan tilaan. Jotta luppakorva ei vallan kuihtuisi, on sen kuppiin päätynyt ultimateherkkuja, mutta eivät nekään saa kupin pohjaa paljastumaan. Syynäyksen seurauksena on myös havaittu takajalan aiemmin pienen patin kasvaneen isoksi, muuttuneen pehmeästä kovaksi ja sulloutuneen ihosta läpi. Nettisurffailun seurauksena olen diagnosoinut sen imusolmukesyöväksi. Toivottavasti eläinlääkäri tekee positiivisemman päätelmän.

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Parempaa vointia Rapsulle! Susulla oli kanssa vatsan poreilua, ripulia ja oksentelua viikon verran. Syy ei selvinnyt, vaikka käytin lääkärissä kolme kertaa. Ehkä se kuitenkin liittyi poistettaviin hampaisiin, koska sen jälkeen vatsa alkoi toimia normaalisti... Tai sitten se oli joku pöpö, joka ei saanut noita nuorempia ja terveempiä valtaansa... Jospa se on vain rasvapatti.

Heidi kirjoitti...

Toivottavasti on vain rasvapatti tai joku pyllyakne, mutta pahoin pelkään kasvainta, kun siinä näyttäisi olevan verenkierto mukana. Toivottavasti päästään pian tutkimuksiin.

Tänään Rapsukalle oli maistunut iltaruoka hyvin ja sen jälkeen se löytyi pöllimästä treeninameja eteisen naulakossa roikkuvan takin taskusta, joten ehkäpä sen vointi vielä kohenee :)