sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Vuoden teema on 10

Vuoden 2016 teema on 10. Tärkein kymppi koittaa heti helmikuussa, kun juhlistamme pienen Harmaahapsun pyöreitä syntymäpäivävuosia. Siitä juhlavuosi jatkuu sujuvasti rakkaimman yhdistyksen kymmenenvuotissynttäreihin, meidän noljakkalaisuuden (ja joensuulaisuuden) kymppivuotisjuhlintaan ja minun agilitykisauran kymmenvuotispäivään. Noin niinkuin muutamat kympit mainitakseni :)

Uudenvuodenaatto on hyvä treenipäivä. Kipitettiin Sisun kanssa hauskaa treeniä italialaisnorjalaisissa tunnelmissa Katrin, Helmin ja Martan kanssa. Teemana oli lähinnä meille haasteelliset sivuttaiset hypyt ja tässä treenissä haaste selätettiin sujuvasti heti ekoissa toistoissa!

Sivuttaishyppyjä italialaisnorjalaisin vaikuttein.

Alkuun kauko-ohjausta ja omat asemat kolmosen tuntumaan. Viitoselle oli paras pakkovalssi, josta ehti hyvin putkien väliin persjättöön vaikka se ajatuksena hieman pelottikin. Persjättö täysiä tulevan kelpin eteen ei ole suosikkiohjauksiani muutoin kuin silloin, kun voin olla satavarma, että saan tarvittavan etumatkan. Tuossa ei ollut hätäpäivää :) Kasille sovelsin Caloanderin oppeja ja toimi joka kerta! Aiemmin noin viistot sivuttaishypyt olivat hyvin vaikeita, mutta nyt ne sujuivat! Niistot (10, 14) ovat myös alkaneet toimimaan, kiitos kesyyntyneiden silmieni, joskin jälkimmäisessä niistossa oma liike oli toistuvasti töksähtävä, kun en vaan osaa täydestä vauhdista pehmeästi jarruttaa. Onneksi kelpi oli armelias. Sivuttaisetäisyys kepeillä (16) antoi hyvät eväät jatkoon, mutta kyllähän loppusuoran hyppy (19) oli meille se treenin vaikein kohta.

Vuodenvaihde vietettiin maaseudun rauhassa, jossa jokainen karvakorva koisasi ketarat kohti kattoa koko yön. Pieni lohikäärme esitteli hyviä käytöstapojaan rohmuamalla jäähtymässä olevaa mustikkapiirakkaa ja antoi virheellisen mielikuvan, että seniorikaksikko olisi jotenkin seesteinen! Ne eivät pöllineet mitään ja olivat muutenkin sivistyneesti, mutta pikkueläin oli vauhdissa :) No ulkona koko kolmikko oli ihan villinä, Nuuskukin on alkanut viime päivinä taas laukkaamaan pitkin pientareita kuin villihepo. Laukkasi yksinään taloa ympäri tukka tanassa, juoksi pelloilla lumi pöllyten ja loikki ojien yli kuin elämänsä voimissa oleva tasangon kuningatar. Ajattelin ensin, että maalaisilman mahtivaikutusta, mutta sama uljas meno on kyllä jatkunut täällä kotonakin. Senioreimmalla pyyhkii siis erittäin hyvin :)

Treenivuosi aloitettiin matkalla Unkariin. Tehtiin Katrin ja Martan seurassa unkarilaisen kakkosluokan radasta 13 ekaa estettä erilaisin ohjausvaihtoehdoin. Kaikki vaihtoehdot eivät nyt olleet kovinkaan nerokkaita ratamaisuutta ajatellen, mutta tämäpä ei ollutkaan ratatreeni :P Oikein oli lystikästä!

Unkarilaissii kuvioit.

Perusohjauksella alku ja puomilta (4) mentiin putkeen (5) ihan vaan hirtolla tai vaihtoehtoisesti persjätön jälkeen tai sitten puomin toista puolta ihan vaan luukuttaen. Kuutoselle kokeiltiin pakkovalssia ja saksalaista, joista saku tuntui niin hyvältä. Puolenvaihtoa tehtiin ennen A-estettä (8) ja jälkeen ja ilman. Sujuvin toki ilman, mutta muutkin piti treenata :P Kontaktin jälkeisen persjätön pitää olla ajoissa valmis, muutoin kelpi luistaa kontaktilta. Kun ohjaus on ajoissa, suoritus on priimaa.  Poispäinkäännös tai persjättö tehtiin keppien (13) jälkeen. Poispäinkäännös toimi kuin unelma, persjättö pelitti myös, joskin siinä olen vielä myöhässä, kun ohjauksen pitää tukea kepit loppuun. Vaikeusastetta persjättöön sitten vähitellen.

Ei kommentteja: