maanantai 9. marraskuuta 2015

Joka päivä lääkäriin meen, joka ainoa päivä...

Sunnuntai-iltana ihmettelin Nuuskun innokkuutta hygieniastaan huolehtimiseen ja ajattelin, että liekö virtsatieinfektio lähtenyt pahenemaan. Tutkin ja huomasin, että hyvänen aika, Nuuskun emättimestä roikkuu ihmeellinen uloke. Googlauksen jälkeen vaihtoehdoiksi maallikon silmissä jäi joko kohdunlaskeuma (ikäviä kuvia lehmistä, ei kannata kuukkeloida) tai kasvain. Kumpikaan ei vaikuttanut kivalta, joten jälleen puhelin käteen ja soitto päivystävälle eläinlääkärille. Elukkalääkäri kallistui kuvailuni ja tilanteen (pissii, syö ja juo) pohjalta siihen, että kyseessä olisi emätinkasvain, jossa hätä ole niin akuutti, että kannattaisi yöllä ajaa Ilomantisiin vaan hän suositteli suuntaamaan mieluummin maanantaina omalle lääkärille. 

Myöhään illalla Nuusku kuitenkin päätti, että siitä on kirurgiksi ja poisti kasvaimen ihan itse, riuhtaisi mokoman ryökäleen haittaamasta elämäänsä. Suora toiminta sopii Nuuskun luonteelle, se on semmoinen aktivistiluppakorva.

Ryökäle poiston jälkeen.

Mentiin sitten tänään lääkärille kolmessa osassa: ryökäle muovipussissa, pissinäyte purkissa ja Nuusku kirurgin olemusta uhkuen. Kirsi tutki Nuuskuttimen tarkkaan ja Nuuskutin oli jälleen maailman hienoin potilas. Maailman hienoin potilas sai myös kehuja kirurgin taidoistaan, hyvänlaatuinen kasvannainen oli poistettu hienosti juurineen ilman verisuonivaurioita. Enempiä kasvaimia ei löytynyt ja ultrassakin kaikki oli oikein priimaa. Samalla tehtiin Nuuskulle jälkitarkastus virtsatieinfektioon ja siitä on myös parannuttu. Seniori on siis jälleen terve kuin pukki!

2 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Hienoa Nuusku! Olen aina tiennyt että sinusta on moneksi ;) Mutta kyllä yökötti tuo kuva :P

Heidi kirjoitti...

Miekin huomasin, että jotenkin tuossa kuvassa ryökäle on inhan näköinen, mutta luonnossa se oli ihan söpö eikä sen yöpyminen jääkaapissa etonut ollenkaan :D