perjantai 28. marraskuuta 2014

Puuh, mikä helpotus!

Onneksi Sisu pääsi Univetille tutkimuksiin jo tänään. Magneettikuvaus paljasti, että röntgenkuvien murtunut lapaluun pää ei ollut murtunut vaan ihan terve. Kohta näyttää röntgenkuvissa murtuneelta ja irronneelta palalta, mutta se ei ole murtunut eikä se ole edes irtopala. Se vain näyttää siltä, jos sitä ei pääse kolmiulotteisesti tarkastelemaan. Semmoisia ovelan näköisiä lapaluita kuulemma joillain koirilla on ja vaikka ne näyttävät erilaisilta, ovat ne ihan viattomia ja priimaa. Kyseinen sekundaarilöydös ei siis liittynyt Sisun eiliseen tapaturmaan.

Ongelma on kyynärpäässä. Kyynärpään kipu havaittiin eilenkin, mutta koska röntgenkuvissa kyynärpää oli ehjä ja lapaluu huijasi olevansa pirstaloitunut, niin sen vuoksi dianoosi keskittyi vahvasti lapaluun murtumaan. Tämän päivän tutkimus kuitenkin paljasti, että ainoastaan kyynärpää on vammautunut jumiuduttaan sängyn rakenteisiin. Lopullinen diagnoosi on siis kyynärluun yläpään luukalvon alainen verenvuoto eli suomeksi mustelma.

Hoitona rajoitettu liikunta parin viikon ajan, viikon kipulääkekuuri ja side kyynärpäässä. Kontrollisoitto maanantaina ja reilun viikon päästä kontrollikäynti. Eikä sängyn alle saa enää päästää. Lopputuloksena pitäisi olla ehta peli, hurja pieni lohikäärme, joka pääsee takaisin lentämään.

Nuusku ja Rapsu olisivat otsikoineet tämän päivän: ultimate boredom. Olisiko päivä voinut olla tollereille tylsempi? Eipä juuri. Herätys 02.40 eli kesken unien. Autoon ja kohti Kouvolaa. Kouvolassa autossa notkumista, kevyt lenkki metsän koirapolulla (kyllä, maailmassa on virallisia koirapolkuja), aamuruoka, autossa notkumista ja autolla takaisin kotiin, jonne saavutaan 12 tuntia lähdön jälkeen. Booooooring.

Ei kommentteja: